ΕΕ: Δέκατος γύρος κυρώσεων στον απόηχο των δηλώσεων Πούτιν-Μπάιντεν

Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα προσπαθήσουν να συμφωνήσουν σήμερα για το δέκατο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ενόψει της Παρασκευής που συμπληρώνεται ένα έτος από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Μια ομάδα χωρών πιέζει ώστε το μπλοκ να ενισχύσει την ικανότητά του να αντεπιτίθεται σε όσους βοηθούν τη Ρωσία να παρακάμψει τις κυρώσεις, μεταξύ άλλων μέσω της χρήσης εμπορικών μέτρων.

Η συνεχιζόμενη επίθεση κυρώσεων των συμμάχων, η οποία θα μπορούσε επίσης

να περιλαμβάνει τα διαμάντια, έρχεται καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Μόσχα θα σταματήσει την τήρηση της πυρηνικής συνθήκης New START με τις ΗΠΑ και θα συνεχίσει να μάχεται για τα «ιστορικά της εδάφη» στην Ουκρανία.

Στην επιθετική ομιλία Πούτιν απάντησε από την Πολωνία ο Τζο Μπάιντεν σε εξίσου έντονο ύφος. Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως το ΝΑΤΟ θα παραμείνει στο πλευρό της Ουκρανίας, ώστε να διασφαλίσει πως η Ρωσία δεν θα κερδίσει ποτέ αυτόν τον πόλεμο.

Η στάση της Κίνας παραμένει ακόμα ουδέτερη, ωστόσο, το ΝΑΤΟ ανησυχεί πως ενδεχομένως θα ενισχύσει με όπλα τη Ρωσία. Αυτή η κλιμάκωση είναι κάτι που απεύχονται όλοι, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Το μόνο σίγουρο είναι πως καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το τέλος του πολέμου μοιάζει ακόμα πολύ μακρινό...

ΗΠΑΡωσίαΠουτινΜπάιντενΕΕ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα