Έκρηξη στην Τουρκία: Στους 41 ο συνολικός αριθμός των νεκρών

Νεκρός βρέθηκε ο τελευταίος αγνοούμενος ανθρακωρύχος, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή (14/10) σε ορυχείο στη βορειοδυτική Τουρκία, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται σε 41.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρέθηκε στον τόπο του δυστυχήματος. «Η προτεραιότητά μας ήταν να βρούμε τους ανθρακωρύχους που βρίσκονταν στις στοές. Βρήκαμε και τον τελευταίο, ο οποίος είναι νεκρός. Με τον θάνατό του ο συνολικός

αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 41», είπε ο Ερντογάν κηρύσσοντας τη λήξη της επιχείρησης διάσωσης πάνω από 20 ώρες μετά το δυστύχημα.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε ότι 58 από τους 110 εργαζόμενους στο ανθρακωρυχείο όταν σημειώθηκε η έκρηξη διασώθηκαν από τα συνεργεία ή κατάφεραν να βγουν μόνοι τους έξω. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σοϊλού είπε ακόμη ότι ένας ανθρακωρύχος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ 10 άλλοι νοσηλεύονται ακόμη στην Μπαρτίν και στην Κωνσταντινούπολη.

Η έκρηξη, η οποία οφείλεται σε ανάφλεξη ενός αερίου, σύμφωνα με τις αρχές, σημειώθηκε χθες το απόγευμα στις 18:15 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) σε αυτό το σημαντικό ανθρακωρυχείο της πόλης Αμάσρα, στην επαρχία Μπαρτίν, το οποίο λειτουργεί από τα μέσα του 19ου αιώνα.

ανθρακωρυχείοΤΟΥΡΚΙΑΕρντογάνδυστύχημα
Keywords
Τυχαία Θέματα