Ελεύθερος υπό όρους ο Πιστόριους

09:59 5/1/2024 - Πηγή: Reporter

Ο πρώην παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους αποφυλακίστηκε υπό όρους την Παρασκευή (5/1), σχεδόν 11 χρόνια μετά τη δολοφονία της φίλης του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο Πιστόριους πυροβόλησε το 29χρονο μοντέλο μέσα από την κλειδωμένη πόρτα

του μπάνιου την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013.

Έχει ισχυριστεί επανειλημμένα ότι μπέρδεψε τον Στέενκαμπ με εισβολέα και πυροβόλησε τέσσερις φορές προς στο μπάνιο του σπιτιού του στην Πρετόρια και άσκησε πολλαπλές προσφυγές κατά της καταδίκης του σε αυτή τη βάση.

«Το Τμήμα Σωφρονιστικών Υπηρεσιών (είναι) σε θέση να επιβεβαιώσει ότι ο Όσκαρ Πιστόριους είναι ελεύθερος υπό όρους, ουσιαστικά από τις 5 Ιανουαρίου 2024. Έγινε δεκτός στο σύστημα των Κοινοτικών Σωφρονιστικών Υπηρεσιών και τώρα βρίσκεται στο σπίτι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τμήμα φυλακών της χώρας.

Ο Πιστόριους, τώρα 37 ετών, έχει περάσει περίπου οκτώμισι χρόνια στη φυλακή καθώς και επτά μήνες σε κατ' οίκον περιορισμό προτού καταδικαστεί για φόνο. Μια επιτροπή αποφυλάκισης τον Νοέμβριο αποφάσισε ότι θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος αφού είχε συμπληρώσει περισσότερο από το ήμισυ της ποινής του.

Σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε από τον δικηγόρο της οικογένειας Στέενκαμπ την Παρασκευή, η μητέρα της Ρίβα, Τζουν είπε: «Δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει δικαιοσύνη εάν το αγαπημένο σου πρόσωπο δεν επιστρέψει ποτέ και κανένας χρόνος στη φυλακή δεν θα φέρει πίσω τη Ρίβα».

«Εμείς, που παραμένουμε πίσω, είμαστε αυτοί που εκτίουμε ποινή ισόβιας κάθειρξης», είπε η Τζουν Στέενκαμπ, προσθέτοντας ότι η μόνη της επιθυμία ήταν να της επιτραπεί να ζήσει με ηρεμία μετά την αποφυλάκιση του Πιστόριους.

Ένας υπάλληλος παρακολούθησης θα τον παρακολουθεί μέχρι τη λήξη της ποινής του τον Δεκέμβριο του 2029, τον οποίο ο Πιστόριους θα πρέπει να ενημερώσει εάν αναζητήσει ευκαιρίες εργασίας ή μετακομίσει σε νέα διεύθυνση.

Απαιτείται επίσης να συνεχίσει τη θεραπεία για τη διαχείριση του θυμού και να παρακολουθήσει συνεδρίες για τη βία λόγω φύλου ως μέρος των συνθηκών αποφυλάκισής του, είπε η οικογένεια Στέενκαμπ.

Η Τζουν Στέενκαμπ είπε ότι οι όροι που επιβλήθηκαν από το συμβούλιο αποφυλάκισης επιβεβαίωσαν την πίστη της στο νοτιοαφρικανικό δικαστικό σύστημα καθώς στέλνουν ένα σαφές μήνυμα ότι η έμφυλη βία λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Τα τοπικά Μέσα εκτιμούν ότι θα ζήσει στο σπίτι του θείου του Άρνολντ Πιστόριους σε ένα πλούσιο προάστιο της Πρετόρια.

#ΠΙΣΤΟΡΙΟΥΣ #Ρίβα_Στέενκαμπ #ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
eleftheros-ypo-orous-o-pistorious.htm
Τυχαία Θέματα