Έλληνας υπουργός στη Die Welt: "Η αναδιάρθρωση ήταν γνωστή από το 2010" - Διεψεύδουν το χθεσινό δημοσίευμα οι ΗΠΑ

(upd) Ολένα και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το "κρυφτό" δηλώσεων - διαψεύσεων που παίζεται για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, γεγονός το οποίο οδηγεί spread και CDS στο ναδίρ, ενώ σήμερα αναμένεται και η δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 13 εβδομάδων κατά την οποία το ελληνικό Δημόσιο στοχεύει στην άνλτηση των 1,25 δισ. ευρώ.
Δήλωση σοκ
είναι αυτή που αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, σύμφωνα με το οποίο Έλληνας υπουργός, ο οποίος δεν κατανομάζεται, φέρεται να αποκάλυψε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ήταν ήδη γνωστή από το 2010. «Το ερώτημα πλέον δεν είναι εάν θα αναδιαρθρώσουμε το χρέος μας, αλλά πότε» φέρεται να δηλώνει ο Έλληνας υπουργός στην γερμανική εφημερίδα. «Ήταν σαφές από την αρχή ότι χρειάζεται να αναδιαρθρώσουμε το χρέος. Είχαμε ήδη πει στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ από τις αρχές του 2010 ότι θα ήταν καλύτερα εάν το πακέτο στήριξης συνδεόταν εξ αρχής με αναδιάρθρωση χρεών» αναφέρει και συμπληρώνει: «Οι εταίροι των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων όμως, τότε είπαν «αυτό δεν αφορά μόνο εσάς. Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο για να σταθεροποιήσουμε όλη την ευρωζώνη και πρέπει να αποδείξετε ότι είστε ικανοί να αποταμιεύσετε και να προχωρήσετε σε μεταρρυθμίσεις προτού ξεκινήσουμε να μιλάμε για αναδιάρθρωση χρεών».
Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε κατηγορηματικές διαψεύσεις δημοσιεύματος, το οποίο υποστήριζε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει από την ΕΕ και το ΔΝΤ επιμήκυνση του συνόλου του χρέους, όπως ακριβώς είχε διεψεύσει από την Ουάσινγκτον και ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπαπκωνσταντίνου, ενώ την ίδια διάψευση επιβεβαιώσαν Ευρωπαίοι εταίροι και η Κομισιόν.
Στο μεταξύ, "εσφαλμένο" χαρακτηρίζει το χθεσινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, διαψεύδοντας ότι οι ΗΠΑ δήλωσαν στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Αυτό το δημοσίευμα είναι εσφαλμένο» δήλωσε ο Natalie Wyeth, εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner.
Keywords
Τυχαία Θέματα