Ελληνοτουρκικά: Νέος γύρος πολιτικού διαλόγου στην Άγκυρα- Η ατζέντα

Στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, θα διεξαχθούν σήμερα Δευτέρα (11/3) στην Άγκυρα συνομιλίες μεταξύ της Υφυπουργού Εξωτερικών, Πρέσβεως Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, και του Τούρκου Υφυπουργού Εξωτερικών, Πρέσβεως Burak Akçapar. Αντικείμενο των συνομιλιών θα αποτελέσουν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, καθώς και οι περιφερειακές και οι διεθνείς εξελίξεις.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δεύτερη φάση των πολιτικών συζητήσεων

στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου όπως το μεταναστευτικό, πολιτική προστασία κ.α.

Δεν θα τεθούν υπό συζήτηση θέματα θαλασσίων ζωνών καθώς είναι κάτι το οποίο όπως έχει επισημάνει στο παρελθόν και ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αλλά και ο πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης, θα γίνει μόλις ωριμάσουν οι συνθήκες.

Σημειώνουμε πως τον Φεβρουάριο έγινε μεγάλη ελληνικοτουρκική προσέγγιση σε επιχειρηματικό επίπεδο, ενώ στις 22 Απριλίου, τουρκική αποστολή θα ταξιδέψει στην Αθήνα, στο πλαίσιο των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, (ΜΟΕ).

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υλοποιήσουν ή να επανενεργοποιήσουν δραστηριότητες ΜΟΕ κατά τη διάρκεια του 2024, από τον συμφωνημένο προηγουμένως κατάλογο ΜΟΕ.

Επιπλέον, συμφώνησαν να δημιουργήσουν μηχανισμό σημείων επαφής για επικοινωνία και διευκόλυνση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων ΜΟΕ.

Αλλά και στις 15 Απριλίου, βάσει του χρονοδιαγράμματος, θα διεξαχθούν οι συζητήσεις για την θετική ατζέντα.

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Όλα τα παραπάνω "τρέχουν" πριν από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί το Μάιο.

#Ελληνοτουρκικά #διάλογος #ατζέντα #ΑΓΚΥΡΑ
Keywords
Αναζητήσεις
ellinotourkika-neos-gyros-politikou-dialogou-stin-agkyra--i-atzenta.htm
Τυχαία Θέματα