Ελπίζει στο… halving το Bitcoin- Κάτω από τα $62.500

Αρνητικό κλίμα επικρατεί σε γενικές γραμμές και την Τετάρτη (17/4) στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με το halving του Βitcoin να απέχει μόλις δύο ημέρες.

Το πολυαναμενόμενο γεγονός που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια θα μειώσει την ανταμοιβή ανά μπλοκ που εξορύσσεται σε 3.125 BTC, μειώνοντας τον ρυθμό της νέας προσφοράς κατά 50%.

Τα προηγούμενα halvings οδήγησαν σε μαζικά πολύμηνα ράλι της τιμής του Bitcoin και η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων

είναι βέβαιη ότι η ιστορία θα επαναληφθεί. Η Goldman Sachs, ωστόσο, προειδοποίησε τους πελάτες της να μην βασίζονται υπερβολικά στους προηγούμενους κύκλους που περιείχαν halving. «Πρέπει να εξετάζουμε με προσοχή την ιστορία των περασμένων κύκλων και τον αντίκτυπο του halving, δεδομένων των αντίστοιχων μακροοικονομικών συνθηκών που επικρατούν», έγραψε η ομάδα Fixed Income, Currency and Commodities (FICC) και Equities της τράπεζας. Το μακροοικονομικό περιβάλλον σε αυτές τις περιπτώσεις διέφερε από το σημερινό κλίμα υψηλού πληθωρισμού και υψηλών επιτοκίων.

«Οι απροσδόκητα υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, το ισχυρότερο δολάριο και γεωπολιτικοί κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή επιβαρύνουν τις αγορές κρυπτονομισμάτων», δήλωσε ο Γιουν-γιανκ Χέο, trader παραγώγων στην Presto με έδρα τη Σιγκαπούρη, στο CoinDesk.

Ο Yeo είπε ότι το κλίμα απορρόφησης κινδύνου αντικατοπτρίστηκε επίσης στην αγορά παραγώγων, με τα επιτόκια χρηματοδότησης σε ορισμένα χρηματιστήρια να γίνονται αρνητικά και τις αποδόσεις τρίμηνης βάσης να «βυθίζονται» στο 10%.

Οι ρευστοποιήσεις τις τελευταίες 12 ώρες κατανεμήθηκαν σχεδόν ομοιόμορφα μεταξύ ανοδικών και πτωτικών στοιχημάτων μελλοντικής εκπλήρωσης, με 31,1 εκατομμύρια δολάρια σε θέσεις long να ρευστοποιούνται και 36,49 εκατομμύρια δολάρια σε shorts να κινούνται ανάλογα.

Ο CoinDesk 20, ένας δείκτης που μετρά την απόδοση των μεγαλύτερων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, είναι ουσιαστικά σταθερός στις 2.174.

«Είναι ένα δύσκολο περιβάλλον με μια σειρά θετικών κρυπτοκεντρικών καταλυτών», επεσήμανε ο Τζάστιν Ντ’ Ανίθαν, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Keyrock, κατασκευαστη κρυπτονομισμάτων στο Χονγκ Κονγκ, στο CoinDesk.. «Από την άλλη πλευρά, η μακροοικονομική πλευρά των πραγμάτων φαίνεται να κυριαρχεί σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, με περισσότερες προσδοκίες για συγκρατημένη μείωση των επιτοκίων υπό το φως του εκπληκτικά υψηλότερου πληθωρισμού και, φυσικά, της αύξησης της έντασης στη Μέση Ανατολή».

Σημείωσε επίσης ότι η πλάγια δράση των τιμών και η προσαρμογή σε ένα εύρος τιμών θα μπορούσαν να δημιουργήσουν το σκηνικό για πιο «εκρηκτικές» κινήσεις μεσομακροπρόθεσμα. «Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος ή άλλος καταλύτης, παρά γνωστά γεγονότα, για να μετατραπεί αυτό το συναίσθημα ξανά σε ανοδικό», πρόσθεσε ο Χέο.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin έχει πέσει στα 1,250 τρισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η κυριαρχία του έναντι των altcoins παραμένει λίγο πάνω από το 51,5%.

Πάντως, ενώ το ράλι του Βitcoin έχει σταματήσει, η συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση της αγοράς των τριών κορυφαίων stablecoins, USDT, USDC και DAI, έχει αυξηθεί στα 146 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συνεχιζόμενη άνοδος της προσφοράς stablecoins, μια ένδειξη για τη ρευστότητα, είναι ένα θετικό σημάδι για την αγορά κρυπτογράφησης, επισημαίνει το CoinDesk.

Το Ethereum αλλάζει χέρια λίγο πάνω από τα 3.000 δολάρια, καθώς ο δείκτης τάσης του στο CoinDesk έπεσε σε αρνητικό έδαφος, σηματοδοτώντας μια πτωτική μετατόπιση της ορμής.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων, ωστόσο, παραμένει αρκετά ασταθής και πλησιάζει στο να πέσει κάτω από τα 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Βitcoin υποχωρεί 1,37% στα 62.270,19 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 1,26% στα 3.035,72 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana καταγράφει άνοδο 0,84% στα 132,91 δολάρια, ενώ το Cardano χάνει 2,11% στο 0,44688546 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 0,36% στα 6,60 δολάρια, το Dogecoin διολισθαίνει 0,29% στο 0,153221476 δολάριο και το Shiba Inu χάνει 2,21% στο 0,00002202 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#Bitcoin #ethereum #κρυπτονόμισμα #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
elpizei-sto-halving-to-bitcoin--kato-apo-ta-62500.htm
Τυχαία Θέματα
Ελπίζει …, Bitcoin- Κάτω, 62 500,elpizei …, Bitcoin- kato, 62 500