Ε.Μυτιληναίος: «Εθνική μειοδοσία η επιστροφή στη δραχμή»

Τι ανέφερε ο ισχυρός άνδρας του Ομίλου Μυτιληναίος για την οικονομική πολιτική, για τις κατηγορίες για arbitrage καθώς για ΛΑΡΚΟ, ΔΕΗ, ΑΠΕ.Απαντήσεις σε μία σειρά από καίρια ερωτήματα εφ'όλης της ύλης, που αφορούν τόσο τα επιχειρηματικά του σχέδια όσο και το πώς βλέπει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας έδωσε ο ισχυρός άνδρας του Ομιλόυ Μυτιληναίος
κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος σε δηλώσεις του στα πλαίσια δημοσιογραφικής επίσκεψης στο εργοστάσιο της Αλουμίνιον στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας, την «ατμομηχανή» της εγχώριας παραγωγής αλουμινίου και της τοπικής ανάπτυξης.

 

Για την οικονομία

 

Ο κ. Μυτιληναίος δεν ήθελε να πάρει θέση για το μέγεθος του πολυσυζητημένου «haircut» του ελληνικού χρέους, ανέφερε όμως πως το σημαντικότερο είναι το τι θα επακολουθήσει, δηλαδή «ένα συμπτυγμένο τραπεζικό σύστημα στο οποίο οι επιχειρήσεις δε θα έχουν πρόσβαση.»

Ο πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίος δεσμεύτηκε παράλληλα πως «ως επιχειρηματίας ό,τι χρειαστεί να κάνω θα το κάνω για τη χώρα».

Αναφορικά με το μέλλον των επιχειρήσεων στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον ο κ.Μυτιληναίος ήταν ξεκάθαρος:

« Οι εταιρείες και οι όμιλοι, όπως εμείς, ή η Motor Oil για παράδειγμα, που εργάζονται σε διεθνή ανταγωνισμό χρόνια τώρα, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσουν και τις δυσμενείς εγχώριες συνθήκες θα επιβιώσουν.»

«Εταιρείες όμως που δεν έχουν μάθει να εργάζονται με όρους παγκόσμιας αγοράς θα πληγούν σημαντικά.»

Ο κ.Μυτιληναίος κάλεσε στο κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 3 Νοεμβρίου να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο, από «σωστά οργανωμένο, αδιάφθορο πολιτικό προσωπικό, που θα κάνει όσα δεν έχουν γίνει στην Ελλάδα τόσα χρόνια.»

Για άλλη μία φορά τέλος αποκάλεσε τα σενάρια επιστροφής της δραχμής «εθνική μειοδοσία», που θα φέρει εξαθλίωση και κοινωνική αναταραχή. Όλα αυτά μάλιστα ενώ για τον Όμιλο η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν «χρυσωρυχείο», καθώς και ο λόγος που η Πεσινέ ήρθε στην Ελλάδα, όπως συμπλήρωσε χαριτολογώντας.

 

Για το μέλλον της Αλουμίνιον και τις κατηγορίες για arbitrage

 

Ο κ.Μυτιληναίος ανέφερε πως δεν είναι στα σχέδια του η κατασκευή άλλης ενεργειακής μονάδας εντός του εργοστασίου της Αλουμίνιον.

«Παρακολουθούμε πως θα εξελιχθεί η αγορά του ηλεκτρισμού, το άνοιγμα της αγοράς, η εφαρμογή του 3ου πακέτου απελευθέρωσης και η ενιαία Ευρωπαϊκή αγορά που δουλεύεται για το 2014 και βλέπουμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα.» συμπλήρωσε.

Στις κατηγορίες για «arbitrage» στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν δει τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας, ο κ.Μυτιληναίος απάντησε λέγοντας πως δε στέκουν, αποτελεούν προϊόν διαπλοκής και πως η μονάδα συμπαραγωγής υψηλής αποδοτικότητας (ΣΗΘΥΑ) αποτελεί μία σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία επιλογή περιορισμού του κόστους παραγωγής του εργοστασίου, καθώς η ΣΗΘΥΑ έχει το μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης από οποιαδήποτε μονάδα συνδυασμένου κύκλου.

«Η επένδυση της ΣΗΘ ήταν σαν να κάναμε εναλλακτικά 150MW από φωτοβολ

Keywords
Τυχαία Θέματα