Ένας υπέρμαχος του Bitcoin στο «τιμόνι» της Αργεντινής-Τα πλάνα του

Ο Χαβιέρ Μιλέι, ένας αποκαλούμενος αναρχοκαπιταλιστής, αναδείχθηκε νικητής στις προεδρικές εκλογές της Αργεντινής, μια είδηση που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων.

Ο Μιλέι είναι γνωστός για την υποστήριξη της χρήσης του Bitcoin και έχει προτείνει την αντικατάσταση του πέσο Αργεντινής με το αμερικανικό δολάριο, προκειμένου η χώρα να βγει από τη συνεχιζόμενη πληθωριστική κρίση.
Επίσης, θέλει να κλείσει την Κεντρική Τράπεζα

της χώρας, θεωρώντας ότι είναι διεφθαρμένη.

Ο 53χρονος αναδείχθηκε νικητής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Αργεντινής, με ποσοστό 55,6% έναντι 44% του Σέρχιο Μάσα, με το αποτέλεσμα να σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή στο πολιτικό και οικονομικό τοπίο της χώρας.

Σε μια παθιασμένη νικητήρια ομιλία, ο Μιλέι διακήρυξε ότι «σήμερα ξεκινά η ανοικοδόμηση της Αργεντινής», δεσμευόμενος να αποκαταστήσει τη χαμένη παγκόσμια θέση της χώρας.

Ο θρίαμβος του Μιλέι, που σηματοδοτεί το τέλος μιας μακροχρόνιας κυριαρχίας των Περονιστών, έρχεται ενώ η Αργεντινή αντιμετωπίζει καλπάζοντα πληθωρισμό και οικονομική αστάθεια. Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής έχει εκφράσει την υποστήριξή του στο Bitcoin, θεωρώντας το ως ένα μέσο για να ενδυναμώσει τον ιδιωτικό τομέα και να ανακτήσει τον οικονομικό έλεγχο.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε, ο οποίος έχει καθιερώσει το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα, ο Μιλέι τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης του αμερικανικού δολαρίου στην οικονομία της Αργεντινής ως απάντηση στο τρέχον ποσοστό πληθωρισμού που ανέρχεται στο… ιλιγγιώδες 142,7%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντίπαλός του, Μάσα, τάσσεται υπέρ της εισαγωγής ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC) για την αντιμετώπιση της πληθωριστικής κρίσης.

Φιλική προς τα κρυπτονομίσματα η Αργεντινή

Γενικότερα, η Αργεντινή έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα, με τους όγκους συναλλαγών να αγγίζουν τα 85,4 δισεκατομμύρια δολάρια και μεγάλη υιοθέτηση από τον πληθυσμό. Αυτή η τάση ερμηνεύεται, επισημαίνει το CryptoPotato, ως μια προσπάθεια να αποφευχθεί η υποτίμηση του πέσο, ο εκτοξευόμενος πληθωρισμός και οι περιορισμοί στην απόκτηση ξένων νομισμάτων.

Επιπλέον, νωρίτερα μέσα στο έτος, μια μεγάλη ομάδα Αργεντινών συσπειρώθηκαν υπέρ του Bitcoin, δημιουργώντας σε σχηματισμό το έμβλημα του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος ως διαμαρτυρία ενάντια στον σοβαρό πληθωρισμό που επηρεάζει τον λαό.

#Bitcoin #Αργεντινή #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
enas-ypermachos-tou-bitcoin-sto-timoni-tis-argentinis-ta-plana-tou.htm
Τυχαία Θέματα