Ενώπιον Δικαστηρίου ο Ντομινίκ Στρος Καν - Θα υποβληθεί σε εξέταση DNA

Σήμερα, Δευτέρα, στις 10:30 ώρα Νέας Υόρκης, θα προσέλθει ενώπιον του Δικαστηρίου στο Νότιο Μανχάταν, για να του απαγγελθούν κατηγορίες, αφού πρώτα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση, ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.
Ο Στρος - Καν συνελήφθη χθες στο διεθνές αεροδρόμιο JFK, αφού είχε επιβιβαστεί σε μια
πτήση της Air France για το Παρίσι, και τού απαγγέλθησαν κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρίας.

Μια 32χρονη καμαριέρα κατέθεσε μήνυση για επίθεση και απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης, αφού «απέδρασε» από το δωμάτιο του 62χρονου Στρος-Καν στο ξενοδοχείο Sofitel στην Τάιμς Σκουέαρ.

Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι ο Στρος-Καν θα δηλώσει αθώος ενώπιον του δικαστή. «Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα στην επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση απόψε, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης και για την ώρα έχουμε συμφωνήσει για την αναβολή της κλήσης ενώπιον του δικαστηρίου μέχρι αύριο το πρωί», δήλωσε ο Γουίλιαμ Τέιλορ, δικηγόρος του Ντομινίκ Στρος Καν στους δημοσιογράφους έξω από το Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που τον βαραίνουν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος στην ιεραρχία του, Τζον Λίπσκι, θα αναλάβει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου του παγκόσμιου αυτού θεσμού, λόγω της απουσίας του επικεφαλής του Ταμείου.
Τη χειρότερη στιγμή η πτώση του Στρος Καν

Η νεοϋορκέζα καμαριέρα που ισχυρίζεται ότι ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν της επιτέθηκε σεξουαλικά εργάζεται στο ξενοδοχείο μας εδώ και τρία έτη και ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του ξενοδοχείου Sofitel New Υork. «Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η υπάλληλός μας εργάζεται στο Sofitel New York επί τρία χρόνια και ήταν απόλυτα ικανοποιητική όσον αφορά την εργασία και τη συμπεριφορά της», αναφέρει ο διευθυντής Χόρχε Τίτο σε ανακοίνωση του που εστάλη από το γραφείο στο Παρίσι της εταιρείας Accor που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο. Ο Τίτο είπε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες, λόγω των τρεχουσών νομικών διαδικασιών.

Οι ραγδαίες εξελίξεις με τον Στρος Καν δεν μπορούσαν να έρθουν σε χειρότερη στιγμή, τόσο για την Ευρώπη όσο και για την χώρα μας, καθώς μέχρι τον Ιούλιο, που θα έφευγε για να ασχοληθεί με την προκελογική του καμπάνια στην Γαλλία, τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επρόκειτο να ληφθούν πολύ σοβαρές αποφάσεις και το γεγονός πως στο τιμόνι του ΔΝΤ ήταν ένας Γάλλος και ακραιφνής φιλοευρωπαϊστής σήμαινε πολλά.

Τώρα οι συνθήκες αλλάζουν καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποιός θα είναι ο διάδοχος του, αφού οι ισχυροί του αναπτυσσόμενου κόσμου θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν τον δικό τους άνθρωπο, και όπως είναι αναμενόμενο, το ΔΝΤ μπορεί να αρχίσει να ακολουθεί εντελώς διαφορετική πολιτική έναν
Keywords
Τυχαία Θέματα