Ένωση Θεσμικών Επενδυτών: Οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Χρηματαγοράς σε ιστορικά υψηλά

Η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών δημοσιεύει το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο που εκδίδει η EFAMA για την αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη με στατιστικά στοιχεία Σεπτεμβρίου 2021.

Το ενημερωτικό δελτίο καλύπτει 29 ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή άνω του 98% της Ευρωπαϊκής αγοράς των συλλογικών επενδύσεων.

Οι κύριες εξελίξεις του Σεπτεμβρίου 2021 συνοψίζονται ως εξής:

Οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. και οι Ο.Ε.Ε. (Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων), κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους €9 δισ., μειωμένες από τα €53 δισ. του Αυγούστου.Οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές εκροές €3 δισ.,
από €72 δισ. εισροές τον προηγούμενο μήνα.Οι μακροπρόθεσμοι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. (σ.σ. όλες οι κατηγορίες πλην Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Χρηματαγοράς) κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις €54 δισ., από €61 δισ. τον Αύγουστο.Οι Μετοχικοί Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους €19 δισ., από €22 δισ. τον Αύγουστο.Οι Ομολογιακοί Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές εισροές €13 δισ., από €19 δισ. τον προηγούμενο μήνα.Οι Μικτοί Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις €20 δισ., από €19 δισ. τον Αύγουστο.Οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Χρηματαγοράς κατέγραψαν καθαρές εκροές ύψους €57 δισ., από €11 δισ. εισροές τον Αύγουστο.Οι Ο.Ε.Ε. κατέγραψαν καθαρές εισροές ύψους €13 δισ. το Σεπτέμβριο, από €19 δισ. εκροές τον προηγούμενο μήνα.Το συνολικό ενεργητικό των Ο.Σ.Ε.Κ.Α. και Ο.Ε.Ε. στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 1,2% στα €20.837 δισ.

«Τον Σεπτέμβριο, οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Χρηματαγοράς κατέγραψαν τις μεγαλύτερες μηνιαίες καθαρές εκροές που παρατηρήθηκαν ποτέ, γεγονός που επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις κεφαλαιαγορές»

Ένωση Θεσμικών ΕπενδυτώνΕΘΕΟΣΕΚΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα