Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού ανάμεσα στους ταξιδιώτες από Ντουμπάι

09:14 4/1/2021 - Πηγή: Reporter

Εντοπίστηκε σήμερα το πρώτο κρούσμα ανάμεσα στους Έλληνες που επέστρεψαν την Κυριακή με την πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ, πρόκειται για γυναίκα που ταξίδεψε στα ΗΑΕ για τις γιορτές, και οδηγήθηκε με βαν της Πολιτικής Προστασίας στο σπίτι της όπου και τέθηκε σε καραντίνα για 14 μέρες.

Συνολικά διενεργήθηκαν 207 rapid

test το Σάββατο και την Κυριακή σε επιβάτες που έφτασαν στην Αθήνα με πτήσεις από Ντουμπάι. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά.

Υπενθυμίζεται ότι πολλοί γνωστοί και επιφανείς Έλληνες ταξίδεψαν στο Ντουμπάι για να αλλάξουν εκεί τον χρόνο διασκεδάζοντας, ανεβάζοντας μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες και βίντεο στα social media. Η αραβική χώρα θεωρείται covid free, παρότι καθημερινά ανακοινώνει πάνω από 1.500 νέα κρούσματα κορονοϊού, ωστόσο δεν ισχύουν τα μέτρα lockdown, τα μαγαζιά εστίασης λειτουργούν και τα πάρτι τις γιορτινές μέρες χτύπησαν «κόκκινο».

Οι ειδικοί είναι ήδη σε κατάσταση συναγερμού, καθώς στη χώρα μας έχει εντοπιστεί και το μεταλλαγμένο στέλεχος που εμφανίστηκε στη Βρετανία.

Ηνωμένα Αραβικά ΕμιράταΝτουμπάικορονοιόςμετάλλαξη κορονοϊούrapid testΝίκος Χαρδαλιάς
Keywords
Τυχαία Θέματα