Εντός του 2024 θα παραδοθεί το μετρό Θεσσαλονίκης

Για το πότε θα παραδοθεί το μετρό Θεσσαλονίκης, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας την Τρίτη (3/10) στην ΕΡΤ, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «ναι, θα έχουμε το 2024». «Θα λειτουργήσει με 13 σταθμούς, όπως έχουμε ήδη προϊδεάσει και θα έχουνε τη δυνατότητα αύριο συνάδελφοί σας και από την Αθήνα

και από την Θεσσαλονίκη να δουν ακριβώς πώς λειτουργεί το μετρό. Θα αφιερώσουμε στους συναδέλφους σας για να προβάλουν ακριβώς εικόνα του έργου που έχει συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια, και του σταθμού και των αμαξοστοιχιών, αλλά ταυτόχρονα και των σταθμών που θα λειτουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή το 2024».

Τόνισε ακόμη ότι «αύριο, όπως ξέρετε, υπογράφεται στη Θεσσαλονίκη η σύμβαση για τη λειτουργία του Μετρό, κατά τα βέλτιστα παραδείγματα που έχουμε από το εξωτερικό, όπως είναι η Κοπεγχάγη, για να εξασφαλιστεί η καλύτερη καθημερινότητα του πολίτη στη Θεσσαλονίκη».

«Πριν από μισή ώρα υπέγραψα τη σύμβαση με την εταιρεία, η οποία θα φέρει στις αρχές του 2024, 250 ηλεκτρικά λεωφορεία. Υπενθυμίζω ότι είναι 140 για την Αθήνα και 110 για τη Θεσσαλονίκη» διευκρίνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Χρήστος Σταϊκούρας 
Keywords
Αναζητήσεις
entos-tou-2024-tha-paradothei-to-metro-thessalonikis.htm
Τυχαία Θέματα