Επικοινωνία Μητσοτάκη-Χέρτσογκ: Η Ελλάδα στηρίζει τον ισραηλινό λαό

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ισραήλ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Πρωθυπουργό να τονίζει πως «η Ελλάδα στηρίζει τον ισραηλινό λαό».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από την αναχώρησή του από το Ισραήλ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ιτσχάκ Χέρτσογκ (Isaac Herzog), τον οποίο δεν μπόρεσε να συναντήσει σήμερα κατά την παραμονή του στην Ιερουσαλήμ, λόγω του προγράμματος του κ. Χέρτσογκ σε άλλο σημείο της χώρας.

Κατά τη

συνομιλία τους ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον ισραηλινό λαό.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του Benjamin Netanyahu στην Ιερουσαλήμ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την οδύνη του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Επανέλαβε την ανάγκη προστασίας των αμάχων, της απελευθέρωσης των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς και της αποφυγής μιας ανθρωπιστικής κρίσης.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΜπενιαμίν ΝετανιάχουΕΛΛΑΔΑ ΙΣΡΑΗΛτηλεφωνική επικοινωνίαΙσαάκ Χέρτσογκ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επικοινωνία Μητσοτάκη-Χέρτσογκ, Ελλάδα,epikoinonia mitsotaki-chertsogk, ellada