Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές απειλεί

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού μετά την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για πτώση έως και 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά και για σφοδρές βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα, προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως το διήμερο Παρασκευής - Σαββάτου, κάνοντας λόγο για «πολικό αεροχείμαρρο» που θα φέρει ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα βουνά.

Το κύμα κακοκαιρίας θα έρθει από τα βόρεια, και θα φέρει ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, ιδίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Η κακοκαιρία θα χτυπήσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με το θερμόμετρο να κάνει «βουτιά» έως και 10 βαθμών Κελσίου σε σχέση με τα τελευταία 24ωρα, φέρνοντας τη θερμοκρασία σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Στην Αθήνα αναμένονται βροχές από το βράδυ της Παρασκευής.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Πέμπτη (18/4)

Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές έως τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

#ΠΟΛΙΚΟΣ_ΑΕΡΟΧΕΙΜΑΡΡΟΣ
Keywords
Αναζητήσεις
erchetai-polikos-aerocheimarros-stin-ellada---poies-perioches-apeilei.htm
Τυχαία Θέματα