Ερντογάν κατά Ελλάδας: Μην τα βάζετε μαζί μας-Τρομάζει ο Tayfun

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με το Αιγαίο, κατηγορώντας την ξανά ότι προκαλεί.

«Ξανάκαναν τρελά πράγματα στο Αιγαίο. Φυσικά, κάναμε επίσης ό,τι ήταν απαραίτητο», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε εκδήλωση στη νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν το Σάββατο, συμπληρώνοντας: «Μην τα βάζετε μαζί μας.

Δεν έχουμε καμία διαμάχη μαζί σας στο Αιγαίο».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν τόνισε επίσης ότι «έχει πει στους αξιωματικούς να “κάνουν ό,τι είναι απαραίτητo εάν η Ελλάδα συνεχίσει να ενεργεί έτσι”», λέγοντας για ακόμα μία φορά ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα».

Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ακόμα ότι η πρόσφατη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας Tayfun «τρομάζει» την Αθήνα.

Σχετικά με τις κινήσεις της Άγκυρας στον ενεργειακό τομέα, ο Ερντογάν σχολίασε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί την Τουρκία «ως την ιδανική τοποθεσία για έναν κόμβο φυσικού αερίου».

«Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία μπορεί να προμηθεύει αέριο στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας και μας είπε ότι μπορούμε να αποφασίσουμε την τιμή.

Συμφωνήσαμε και ελπίζουμε ότι θα ονομαστεί TurkStream», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα επεσήμανε ότι η Τουρκία κάνει επίσης βήματα στον ενεργειακό τομέα με το Αζερμπαϊτζάν και το Τουρκμενιστάν.

ΕρντογάνΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑΡωσίαTAUFUN
Keywords
Τυχαία Θέματα