Εξάρχου: Καλύψαμε €85 εκατ. για την ΑΚΤΩΡ- Έτοιμάζουμε δύο κινήσεις

Δύο νέες επιχειρηματικές κινήσεις-έκπληξη της Intrakat προανήγγειλε ο διευθύνων συμβουλος του Ομίλου Α. Εξάρχου. Παράλληλα, μιλώντας σε δημοσιογράφους παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία έχουν ήδη καλυφθεί υποχρεώσεις της ΑΚΤΩΡ ύψους 85 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Εξάρχου σημείωσε πως το ποσό αυτό αφορά σε υποχρεώσεις της Άκτωρ (εφορία, προμηθευτές, υπεργολάβους κ.α.) προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη δραστηριότητά

της.

Όπως σημείωσε, οι υποχρεώσεις αυτές δημιουργήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο από τη στιγμή που επετεύχθη συμφωνία για την εξαγορά της Άκτωρ και μέχρι να δώσει το πράσινο φως η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει ανάγκη για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, ωστόσο, μίλησε για δύο νέες επιχειρηματικές κινήσεις του Ομίλου που θα λάβουν χώρα μέχρι το τέλος του έτους. Δεν έδωσε όμως παραπάνω πληροφορίες.

Υπήρξε ωστόσο συγκεκριμένος για το Μετρό Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως θα παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2024, και έχει πλέον ολοκληρωθεί κατασκευαστικά. Στην παρούσα φάση εκτελείται η εγκατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων και εφόσον αυτή ολοκληρωθεί θα αρχίσει η δοκιμαστική λειτουργία του έργου, ώστε να τεθεί σε εμπορική λειτουργία πριν το τέλος της νέας χρονιάς.

Για τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) ο επικεφαλής της Intrakat ανέφερε πως η εταιρεία, μεταξύ άλλων, θα εξετάσει την περίπτωση δραστηριοποίησης και στη Ρουμανία.

#Εξάρχου #Άκτωρ #Intrakat
Keywords
Τυχαία Θέματα