Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Προσπάθειες να μην φτάσει στη βιομηχανική ζώνη

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες έδωσαν για άλλο ένα βράδυ πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι στην Αλεξανδρούπολη, με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται πλέον στο Δωρικό, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας κινδύνευσαν να καούν σπίτια.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης έχουν επικεντρωθεί στο νοτιοδυτικό κομμάτι, στο Δωρικό, προκειμένου η φωτιά να μην πλησιάσει την βιομηχανική ζώνη Αλεξανδρούπολης, καθώς και στο νοτιοανατολικό κομμάτι προς

Μοναστηράκι.

Ήδη έχουν εκκενωθεί 12 οικισμοί.

Το θετικό είναι ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει και με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν πάλι τις ρίψεις τα εναέρια μέσα.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν198 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, τέσσερα αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων για συντονισμό.

Παράλληλα, συνδράμουν ισχυρές δυνάμεις του στρατού, της Περιφέρεια και των δήμων και πολλοί εθελοντές, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται με ακόμη ένα πεζοπόρο τμήμα με 16 πυροσβέστες.

Σήμερα θα επιχειρήσουν και τρία ελικόπτερα της αεροπορίας στρατού.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, δυνάμεις της ΕΛΑΣ, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και των ΟΤΑ. Στη φωτιά διατίθενται 25 περιπολικά, 5 δίκυκλα και 55 αστυνομικοί.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στην επιχείρηση πυρόσβεσης συνδράμουν από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων: 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415, 1 PZL, 2 ομάδες των 20 ατόμων του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ, 2 ομάδες των 10 ατόμων του σχεδίου ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ, προωθητές γαιών για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, υδροφόρα οχήματα, βυτιοφόρα οχήματα και οχήματα γενικής χρήσεως.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής, με τους περισσότερους να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ άλλοι τραυματισμούς.

ΑλεξανδρούποληΠυροσβεστικήφωτιάΒιομηχανική Ζώνη
Keywords
Αναζητήσεις
fotia-stin-alexandroupoli-prospatheies-na-min-ftasei-sti-viomichaniki-zoni.htm
Τυχαία Θέματα