«Γαϊτανάκι» δηλώσεων Μαρινάκη- Κασσελάκη με... φόντο τη Βουλή

Σε... σίριαλ εξελίσσεται η κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τη λειτουργία της Βουλής.

Η αρχή έγινε με το βίντεο που ανέβασε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο παρουσίαζε τον τρόπο με τον οποίο θέλει το κόμμα του να "παράγει πολιτική". Μιλούσε

για επαφή με την κοινωνία και διαβούλευση προτάσεων στο διαδίκτυο. Στο ίδιο βίντεο, όμως, παρουσίαζε τη Βουλή ως ένα χώρο που οι βουλευτές της κυβέρνησης φτιάχνουν νόμους σε "κλειστά δωμάτια" και δεν είναι τίποτα άλλο παρά "χειροκροτητές".

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος σχολίασε ότι «Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε "χειροκροτητές" τους βουλευτές οι οποίοι ψηφίζουν τα νομοσχέδια και είπε, μάλιστα πως σε αυτό πρέπει "να βάλουμε φωτιά".

Κατ' αρχάς πρέπει να πούμε ότι επισκέπτεται όλο και περισσότερο το Κοινοβούλιο, αν και εξωκοινοβουλευτικός ο κ. Κασσελάκης.

Να μην περιορίζεται, μόνο, σε βόλτες στο χώρο για να μάθει τους χώρους του Κοινοβουλίου, το εστιατόριο, αλλά να μάθει κάποιες βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Πρόσθεσε επίσης ότι «Οι νόμοι, οφείλουμε να του πούμε, ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, η οποία είναι η βασικότερη αρχή της Δημοκρατίας.

Και ψηφίζονται από τους βουλευτές τους οποίους χαρακτήρισε απαξιωτικά "χειροκροτητές", εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού Έθνους από μία κορυφαία διαδικασία, που είναι οι βουλευτικές εκλογές.

Υπάρχουν, δε, νομοσχέδια τα οποία ψηφίστηκαν από αυξημένες πλειοψηφίες. Κάποια, μάλιστα, έχει ψηφισθεί και από το κόμμα στο οποίο είναι πρόεδρος πλέον και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εγώ δεν καταλαβαίνω, τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης με τη σημερινή του ανάρτηση. Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία, αμφισβητεί την αρχή της πλειοψηφίας».

Η πρώτη απάντηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τη νέα εκπρόσωπο Τύπου, Δώρα Αυγέρη, η οποία σχολίασε πως «Θέλει περισσό θράσος να παραδίδεις μαθήματα δημοκρατίας στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λίγες ώρες μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε βάρος των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών».​Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αρκέστηκε σε αυτή την απάντηση και προχώρησε και ο ίδιος σε μία ακόμα δήλωση. Συγκεκριμένα είπε:

«Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής, και ρωτάει αν… αμφισβητώ τη Δημοκρατία.

Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το δ.σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ.Βελόπουλο χωρίς συνεννόηση».

Τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Ο κ. Κασσελάκης αντί να προσπαθεί ‘’να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα’’, καλό για όλους θα ήταν να μάθει τους βασικούς κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και της λειτουργίας της Βουλής» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΜαρινάκηςΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣΝΔΣΥΡΙΖΑΒουλή
Keywords
Αναζητήσεις
gaitanaki-diloseon-marinaki--kasselaki-me-fonto-ti-vouli.htm
Τυχαία Θέματα