Γέλεν: Δώρο για τον Πούτιν η καθυστέρηση βοήθειας στην Ουκρανία

18:59 7/3/2024 - Πηγή: Reporter

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε σήμερα (7/3) ότι η αδράνεια του Κογκρέσου σχετικά με την έγκριση νέας αμερικανικής βοήθειας προς την Ουκρανία είναι «ένα δώρο» για τον Ρώσο πρόεδρο, το Ιράν και άλλες αντίπαλες δυνάμεις, καθώς ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει ελλείψεις σε πυρομαχικά.

Σε δηλώσεις της κατά την έναρξη της διμερούς συνάντησης με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ στην Ουάσιγκτον, η Γέλεν παρότρυνε και πάλι τον πρόεδρο

της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον να περάσει το συντομότερο, το πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία.

«Όσο η Βουλή συνεχίζει να καθυστερεί, η Ρωσία κερδίζει έδαφος και η Ουκρανία αναγκάζεται να επιβάλει δελτίο στα πυρομαχικά και τις προμήθειες», είπε η Γέλεν. «Η Βουλή πρέπει να δράσει και να δείξει την ισχύ της υποστήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία μπροστά στην επιθετικότητα του Πούτιν. Η αδράνεια του Κογκρέσου δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα δώρο στον Πούτιν το Ιράν και άλλους αντιπάλους, που δρουν ενάντια στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της».

#ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ_ΗΠΑ #ΓΕΛΕΝ #Ουκρανία #βοήθεια #Κογκρέσο #πόλεμος #Ρωσία #Πουτιν
Keywords
Αναζητήσεις
gelen-doro-gia-ton-poutin-i-kathysterisi-voitheias-stin-oukrania.htm
Τυχαία Θέματα