Γέλεν: Τα επιτόκια ίσως παραμείνουν αυξημένα-Τι ανέφερε για τη Μ.Ανατολή

Για τα αυξημένα επιτόκια αλλά και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή μίλησε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, σημειώνοντας αρχικά ότι τα επίπεδα των επιτοκίων μπορεί να διατηρηθούν.

«Τα αυξημένα επιτόκια μπορεί να παραμείνουν, αν και αυτό δεν είναι ξεκάθαρο», είπε η Γέλεν στο βρετανικό Sky News, σύμφωνα με το Bloomberg. Η ίδια πρόσθεσε ότι «η

δημοσιονομική μας κατάσταση δεν είναι σε καμία περίπτωση άλυτη, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί επ' αυτού».

«Οι Αμερικανοί μπορούν σίγουρα να αντέξουν οικονομικά να σταθούν στο πλευρό του Ισραήλ και να υποστηρίξουν τις στρατιωτικές ανάγκες του», σημείωσε στη συνέχεια. «Και επίσης μπορούμε και πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στον αγώνα της ενάντια στη Ρωσία».

Όσον αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ σημείωσε: «Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εικασίες γύρω από το αν θα υπάρξουν σημαντικές οικονομικές συνέπειες ή όχι. Νομίζω ότι κυρίως εξαρτάται από το αν οι εχθροπραξίες θα επεκταθούν πέρα ​​από το Ισραήλ και τη Γάζα, και αυτό είναι σίγουρα ένα αποτέλεσμα που θα θέλαμε να αποφύγουμε».

ΓΕΛΕΝεπιτόκιαπόλεμοςΜέση Ανατολή
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γέλεν, -Τι, Μ Ανατολή,gelen, -ti, m anatoli