Γερμανία: Συμφωνία για εταιρικές φοροελαφρύνσεις 6,5 δισ. ευρώ

Σε φορολογικές ελαφρύνσεις 6,5 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις, καθώς και 2,4 δισ. ευρώ σε πρόσθετα επιδόματα τέκνων για το 2025, θα προχωρήσει η κυβέρνηση της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον καγκελάριο Olaf Scholz, κατέληξε σε συμφωνία αργά την Κυριακή κατά τη διάρκεια συνάντησης στην καγκελαρία.

Ο Scholz αναγκάστηκε να παρέμβει αφού η υπουργός Οικογένειας Lisa Paus των Πρασίνων, μπλόκαρε το πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων που προωθούσε ο

υπουργός Οικονομικών Christian Lindner, επικεφαλής των φιλελεύθερων Ελεύθερων Δημοκρατών.

«Ηταν πραγματικά πολύ σκληρές οι διαπραγματεύσεις, αλλά άξιζε ο κόπος», δήλωσε ο Paus.

Τα βιομηχανικά λόμπι υποδέχτηκαν χλιαρά τη δέσμη φορολογικών ελαφρύνσεων του Lindner – η οποία επικεντρώνεται στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις – επικρίνοντας παράλληλα τον χρόνο που χρειάστηκε η κυβέρνηση για να δρομολογήσει τις ενέργειές της.

Στο πακέτο των μέτρων περιλαμβάνεται ένας νέος μηχανισμός επιδότησης για επενδύσεις φιλικές προς το κλίμα -μέρος του κυβερνητικού σχεδίου του κυβερνητικού συνασπισμού για την κυβέρνηση που συμφωνήθηκε το 2021- προκειμένου να βοηθηθούν οι εταιρείες να επιταχύνουν τη διαδικασία μείωσης των εκπομπών.

Τα πρόσφατα στοιχεία για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης δείχνουν ότι η Γερμανία είναι η μόνη μεγάλη χώρα της οποίας η παραγωγή προβλέπεται να συρρικνωθεί φέτος. ως εκ τούτου, χρειάζεται επειγόντως μια ώθηση για να αποφευχθεί μια παρατεταμένη περίοδος οικονομική αδυναμίας.

Γερμανίαφοροελαφρύνσειςεταιρείες
Keywords
Αναζητήσεις
germania-symfonia-gia-etairikes-foroelafrynseis-65-dis-evro.htm
Τυχαία Θέματα