Γερμανία: Τρεις συλλήψεις Ισλαμιστών- Σχεδίαζαν επίθεση στον Καθεδρικό της Κολωνίας

Στη σύλληψη τριών Ισλαμιστών που φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στον Καθεδρικό Ναό της Κολωνίας το βράδυ της Πρωτοχρονιάς προχώρησε η γερμανική αστυνομία.

Οι τρεις ύποπτοι πιστεύεται ότι συνδέονται με έναν Τατζίκο που συνελήφθη την παραμονή των Χριστουγέννων, δήλωσε ο

αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας, Γιοχάνες Χέρμαν.

Συνελήφθη από τη γερμανική αστυνομία την ίδια ημέρα που η Αυστρία ανακοίνωσε τη σύλληψη άλλων τριών υπόπτων στη Βιέννη.

Η εφημερίδα Bild είχε αναφέρει τότε ότι και οι τέσσερις είναι Τατζίκοι που φέρεται να ήθελαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις για το Ισλαμικό Κράτος-Χορασάν (IS-K), ένα παρακλάδι του ΙΚ στο Αφγανιστάν.

Οι έρευνες που ακολούθησαν τη σύλληψη του Τατζίκου πριν από μια εβδομάδα αποκάλυψαν ότι υπάρχει σχέδιο για την χρησιμοποίηση ενός αυτοκινήτου ως μέσου επίθεσης, αλλά «με ποιον τρόπο δεν είναι γνωστό σε εμάς», δήλωσε ο Φρανκ Βισμπάουμ της αστυνομίας της Κολωνίας.

Οι αξιωματικοί είχαν αναπτύξει σκυλιά ανιχνευτή για να ερευνήσουν τον υπόγειο χώρο στάθμευσης του καθεδρικού ναού για εκρηκτικά, αλλά δεν έχουν βρει ακόμη κάτι ύποπτο.

Ωστόσο, τα μέτρα προστασίας έχουν ενισχυθεί σημαντικά, με περίπου 1.000 αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί από σήμερα το απόγευμα για να «προστατέψουν τον καθεδρικό ναό και τον πληθυσμό στο κέντρο της πόλης της Κολωνίας».

Ο Ρουλ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς μπορούν να συνεχιστούν.

«Νομίζω ότι ο κόσμος μπορεί να γιορτάσει ήρεμα στην Κολωνία σήμερα», είπε.

Η Γερμανία βρίσκεται σε υψηλό συναγερμό τις τελευταίες εβδομάδες για πιθανές ισλαμιστικές επιθέσεις, με τον αρχηγό των εσωτερικών υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας να προειδοποιεί στα τέλη Νοεμβρίου ότι ο κίνδυνος τέτοιων επιθέσεων είναι «πραγματικός και υψηλότερος από ό,τι ήταν εδώ και πολύ καιρό» λόγω της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς.

#Γερμανία #ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ #Ιράκ #Χαμάς #ισλαμιστές #Κολωνία
Keywords
Αναζητήσεις
germania-treis-syllipseis-islamiston--schediazan-epithesi-ston-kathedriko-tis-kolonias.htm
Τυχαία Θέματα
Γερμανία, Τρεις, Ισλαμιστών- Σχεδίαζαν, Καθεδρικό, Κολωνίας,germania, treis, islamiston- schediazan, kathedriko, kolonias