Γερουλάνος: Η Ελλάδα χρειάζεται νέα προοδευτική πνοή στο τιμόνι της

Στο γεγονός πως η συζήτηση που δημιουργήθηκε γύρω από το ζήτημα τού Ιδιωτικού Χρέους δεν ήταν άγονη, επικεντρώθηκε ο εισηγητής τού ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Α’ Αθήνας, Παύλος Γερουλάνος κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για το κόκκινα δάνεια στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο

Υπεύθυνος του ΚτΕ Οικονομίας του κόμματος, τόνισε πως παρόλο που το Νομοσχέδιο δεν λύνει τα προβλήματα των πολιτών, αναδείχτηκε η εθνική διάσταση του θέματος, καθώς και το πόσο σημαντικό είναι να ακούγονται όλες οι πτυχές της κοινωνίας, όπως συνέβη στην εκδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου.

«Όταν βάζουμε πρώτα τον πολίτη και θέτουμε ξεκάθαρους στόχους, τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα. Έπρεπε να δείτε την ικανοποίηση των φορέων που κάποιος τους άκουσε.

Να ακούσετε τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ που μίλησε για την ανάγκη εθνικής συστράτευσης απέναντι στο πρόβλημα.

Τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών να λέει ότι το ιδιωτικό χρέος συνδέεται με το παραγωγικό μοντέλο που θέλουμε. Θέλουμε Ελληνίδες και Έλληνες που ξεκινούν δικές τους δουλειές ή θέλουμε να συνωστίζονται για μια θεσούλα στο δημόσιο;

Τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου να μιλάει για την ανάγκη ενός τρίτου, ανεξάρτητου διαμεσολαβητή. Και την αγωνία των δανειοληπτών να επαναπροσδιορίσουμε ποιος και ποια είναι ευάλωτη».

Ο κ. Γερουλάνος, επανέλαβε πως το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης δεν αποτελεί ουσιαστική μεταρρύθμιση: «Χάνουμε την ευκαιρία να δώσουμε ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Χάνουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη και η κοινωνία και η οικονομία μας».

Ασκώντας κριτική στην Κυβέρνηση, υπογράμμισε το λάθος της, που δείχνει πως το Νομοσχέδιο είναι μονομερές, αποκλείοντας σημαντικούς φορείς από τη συζήτηση, όπως οι εκπρόσωποι των δανειοληπτών, των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων. «Η ανάπτυξη της οικονομίας χρειάζεται δυναμικούς πολίτες που επενδύουν και παίρνουν ρίσκο. Που κάνουν λάθη και δοκιμάζουν ξανά».

Κλείνοντας, μίλησε για τη λογική «τού εύκολου δρόμου», που ακολουθεί η Κυβέρνηση, δείχνοντας την κούρασή της, και επανέλαβε πως αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα πάνε μπροστά και την κοινωνία αλλά και την οικονομία.

«Από τη μετεκλογική συμπεριφορά όλης τής Κυβέρνησης, ακόμα και φίλοι της συμπεραίνουν, πέρα από αλαζονεία, και μεγάλη κούραση. Μεγάλη κόπωση. Χαμηλά ο πήχης.

Σε όλα τα τελευταία σας Νομοσχέδια, υιοθέτηση τού εύκολου δρόμου. Ο εύκολος δρόμος σε αυτό το Νομοσχέδιο. Εύκολος δρόμος τα pass. Εύκολος δρόμος η οριζόντια φορολογία.

Κυρίες και κύριοι τής, κουρασμένης πια, Κυβέρνησης συμπεριφέρεστε σα να μην μπορείτε να πάρετε τα πόδια σας. Σε μία λογική «ασ’το για αργότερα».

Και αυτό, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ανισότητες σε εισόδημα, πλούτο και πρόσβαση στην εξουσία και χειρουργικές κινήσεις στο εξωτερικό όπου τα πράγματα γίνονται συνέχεια και πιο επικίνδυνα.

Γιατί όλοι θυμόμαστε τι τράβηξε η Ελλάδα, την τελευταία φορά που μια Κυβέρνηση δήλωσε κουρασμένη. Η ίδια που πίεζε τις τράπεζες να αγοράσουν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, ενώ ήξερε ότι η χώρα πτώχευε. Ήσασταν και εσείς σε εκείνη την Κυβέρνηση κ. Υπουργέ.

Η Ελλάδα χρειάζεται πνοή στο τιμόνι της. Προοδευτική πνοή. Μεταρρυθμιστική πνοή, που αντί να πατάει φρένο θα πατήσει γκάζι για μεγάλες αλλαγές και για την κοινωνία και για την οικονομία.

Και το ΠΑΣΟΚ, με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα, με προτάσεις, είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στη νέα αυτή πρόκληση! Το αποδείξαμε σ’ αυτό το Νομοσχέδιο και θα συνεχίζουμε να το αποδεικνύουμε και αύριο».

#ΠΑΥΛΟΣ_ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ #Πασοκ #δευτερολογία #νομοσχέδιο #ιδιωτικό_χρέος
Keywords
Αναζητήσεις
geroulanos-i-ellada-chreiazetai-nea-proodeftiki-pnoi-sto-timoni-tis.htm
Τυχαία Θέματα