Γιατί το 2024 μπορεί να είναι η χρονιά του Ethereum

12:56 3/2/2024 - Πηγή: Reporter

Το Ethereum τα πήγε χειρότερα από το Bitcoin το 2023, αλλά το 2024 προβλέπεται πολύ πιο ευοίωνο.

Με νέες αναβαθμίσεις να αναμένονται και τις φήμες ότι θα είναι το επόμενο που θα αποκτήσει ETF στις ΗΠΑ, οι αναλυτές εκτιμούν ότι φέτος το δεύτερο τη τάξει βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα μπορεί να «λάμψει».

«Το Ethereum θα μπορούσε να ετοιμάζεται για μια ιδιαίτερα ανοδική χρονιά», ανέφερε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase. «Οι ειδήσεις

για τα Βitcoin ETF της περασμένης εβδομάδας αποδείχθηκαν ωφέλιμες και για το Εthereum, το οποίο για λίγο ανέβηκε πάνω από τα 2.700 δολάρια, φτάνοντας στην υψηλότερη τιμή από τον Μάιο του 2022. Και υπάρχουν λόγοι να είμαστε ακόμη πιο αισιόδοξοι για το βραχυπρόθεσμο μέλλον του ETH. Ένας από τους κυριότερους είναι ότι πολλές από τις εταιρείες πίσω από τα BTC ETF, συμπεριλαμβανομένων των BlackRock και VanEck,-σχεδιάζουν επίσης spot ETF που βασίζονται σε Ethereum».

Έντεκα ETF spot Βitcoin ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ την περασμένη Πέμπτη και έχουν καταγράψει αθροιστικό όγκο συναλλαγών άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το προϊόν της BlackRock να συγκεντρώνει εισροές 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η αναβάθμιση Dencun και η θεσμική ζήτηση
Επιπλέον, η επερχόμενη αναβάθμιση Dencun του Ethereum, η οποία στοχεύει στη βελτίωση της επεκτασιμότητας του mainnet εισάγοντας «κηλίδες δεδομένων (data blobs)», θα μπορούσε να κινητοποιήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών για το κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με την Coinbase.

Το blob είναι μια προσωρινή μνήμη δεδομένων συναλλαγών που συνήθως σχετίζεται με λύσεις Layer 2 που μπορούν να συνδεθούν στο Ethereum. Μετά την αναβάθμιση στο κεντρικό δίκτυο, το δίκτυο θα χρειαστεί μόνο να επιβεβαιώσει την ορθότητα των δεδομένων blob που είναι συνδεδεμένα στο μπλοκ αντί να επαληθεύσει κάθε συναλλαγή, συμβάλλοντας στη μείωση της συμφόρησης και των τελών δικτύου.

«Η αναβάθμιση του Dencun του Ethereum ξεκίνησε τις πρώτες δοκιμές την Τετάρτη και τους επόμενους μήνες αναμένεται να εφαρμόσει το EIP-4844, το οποίο ορισμένοι αναλυτές ETH προβλέπουν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των τελών δικτύου κατά 90% ή περισσότερο», σημείωσε η Coinbase.

Η θεσμική εταιρεία κρυπτογράφησης ETC Group, στην ετήσια έκθεσή της, επεσήμανε μια ανοδική προοπτική για την αναλογία Εther-Βitcoin και εξήγησε ότι παρά την «έκρηξη» του 2023 στη δραστηριότητα δικτύου του Bitcoin, το Ethereum παραμένει η κυρίαρχη αλυσίδα για τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών, NFTs και στοιχείων ενεργητικού .

Για παράδειγμα, τα δεδομένα που παρακολουθούνται από τον Όμιλο ETC δείχνουν ότι τα 10 κορυφαία tokens ERC-20 έχουν αθροιστική αγοραία αξία 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 13 φορές μεγαλύτερη από την κεφαλαιοποίηση ολόκληρης της αγοράς 1,6 δισεκατομμυρίου δολαρίων ολόκληρου του σύμπαντος BRC-20 tokens με περισσότερα από 37.000 νομίσματα. Το ERC-20 είναι το πρότυπο tokens του Ethereum, ενώ το BRC-20 είναι ένα ανταλλάξιμο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο που δημιουργήθηκε στο δίκτυο Bitcoin.

Περαιτέρω, οι επενδυτές Ethereum μπορούν να δημιουργήσουν πρόσθετες αποδόσεις πάνω από τις αποδόσεις τους ποντάροντας ή «κλειδώνοντας» τα νομίσματά τους στο δίκτυο με αντάλλαγμα ανταμοιβές. Το τρέχον ετήσιο ποσοστό ανταμοιβής είναι περίπου 3,84%, όντας κατά μέσο όρο στο περίπου 4% έως 5% από τότε που το Ethereum ολοκλήρωσε τη συγχώνευση τον Σεπτέμβριο του 2022.

Τέλος, το χαρακτηριστικό του Ethereum να «καίει» ένα μέρος των τελών συναλλαγής που καταβάλλονται σε ETH έχει αποπληθωριστικό αποτέλεσμα στην προσφορά του token, επηρεάζοντας θετικά τους επενδυτές.

Για τους λόγους αυτούς, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το Ethereum μπορεί να ξεπεράσει σε επιδόσεις το Bitcoin φέτος. Ήδη μέχρι στιγμής αυτό συμβαίνει, με την αναλογία Εther-Βitcoin (ETH/BTC) να διαπραγματεύεται 10% υψηλότερα. Η αναλογία ξεπέρασε το 25% πέρυσι.

#ethereum #Crypto #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
giati-to-2024-borei-na-einai-i-chronia-tou-ethereum.htm
Τυχαία Θέματα