Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Παραμένουν αδύναμες οι προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας

Νέες προειδοποιήσεις για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας έστειλε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ότι οι προοπτικές ανάπτυξης παραμένουν αδύναμες.

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, μιλώντας στους ηγέτες των οικονομικών επιτελείων της G20 που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Γκαντιναγκάρ της Ινδίας, τόνισε ότι η παγκόσμια οικονομία έχει δείξει κάποια ανθεκτικότητα.

Εντούτοις, έδωσε έμφαση στις ανησυχητικές «αποκλίσεις στις οικονομικές προοπτικές μεταξύ των χωρών» που υπάρχουν,

σημειώνοντας ότι ορισμένες χώρες στην παγκόσμια οικονομία τα πηγαίνουν καλά ενώ άλλες αποδυναμώνονται και οι ευάλωτες χώρες να μένουν πιο πίσω.

Μιλώντας για το πεδίο του πληθωρισμού, η Γκεοργκίεβα σημείωσε ότι στην G20 ο πληθωρισμός είχε επιτέλους πτωτική τάση, αλλά ο δομικός πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός.

Οι αυξημένες τιμές των τροφίμων και των λιπασμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, ειδικά για τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος για τα οποία η επισιτιστική ανασφάλεια και ο υποσιτισμός είναι πλέον πολύ πιο επίμονα γεγονότα.

Κλείνοντας την ομιλίας της, η επικεφαλής του ΔΝΤ υποστήριξε ότι η κορυφαία προτεραιότητα είναι η διαρκής μείωση του πληθωρισμού, τονίζοντας ότι ενώ υπάρχει πρόοδος, η δουλειά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

ΓκεοργκίεβαΔΝΤΟΙΚΟΝΟΜΙΑπληθωρισμός
Keywords
Αναζητήσεις
gkeorgkieva-dnt-paramenoun-adynames-oi-prooptikes-anaptyxis-tis-pagkosmias-oikonomias.htm
Τυχαία Θέματα