Η Anglo-Eastern εξαγόρασε τον διαχειριστικό βραχίονα της Euronav στην Ελλάδα

Η Anglo-Eastern με έδρα το Χονγκ Κονγκ σφράγισε τη συμφωνία για την εξαγορά του διαχειριστικού βραχίονα της Euronav στην Ελλάδα.

Το deal για την Euronav Ship Management Hellas προβλέπει, επίσης,

τη συνένωση των δυνάμεων του διδύμου, με την Anglo-Eastern να αναλαμβάνει την ευθύνη της διαχείρισης των δεξαμενόπλοιων που βρίσκονται σήμερα υπό τη διαχείριση της Euronav.

Η Anglo-Eastern, υπό την ηγεσία του Bjorn Hojgaard, με περισσότερα από 650 πλοία υπό πλήρη τεχνική διαχείριση και περίπου 500 υπό διαχείριση πληρώματος, αναμένεται να ενισχύσει το αποτύπωμά της στην ελληνική αγορά και τον χώρο των πλοίων μεταφοράς αργού πετρελαίου, μετά τη συμφωνία, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες, οι οποίες, ωστόσο, δεν αποκαλύπτουν τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

«Αυτή η συμφωνία θα επιτρέψει και στις δύο εταιρείες να επικεντρωθούν σε αυτό που κάνουν καλύτερα και αντανακλά την απόλυτη εμπιστοσύνη της Euronav στην ικανότητα της Anglo-Eastern να προσφέρε,ι ως διαχειριστής πλοίων, και ευρύτερες υπηρεσίες που σχετίζονται με την ασφάλεια, την ποιότητα, την ψηφιοποίηση, την εκπαίδευση του πληρώματος και την απεξάρτηση από τον άνθρακα», δήλωσε ο Hojgaard.

Η βελγική πλοιοκτήτρια εταιρεία σημείωσε ότι μετά την ενσωμάτωση, με την επιφύλαξη της έγκρισης των διοικητικών συμβουλίων, η συνδυασμένη οντότητα θα έχει «ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών ανάπτυξης σε διάφορες περιοχές και τύπους πλοίων».

Ο Alexander Saverys, διευθύνων σύμβουλος της Euronav, πρόσθεσε ότι οι δύο εταιρείες έχουν ήδη μια ισχυρή συνεργασία και ότι ο συνδυασμός των δυνάμεών τους θα ενισχύσει περαιτέρω τις επιχειρηματικές τους σχέσεις, προσφέροντας πολλές νέες ευκαιρίες για την εταιρεία και τους ανθρώπους της.

#ANGLOEASTERN #Euronav #εξαγορά #ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ_ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ #ΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Αναζητήσεις
i-anglo-eastern-exagorase-ton-diacheiristiko-vrachiona-tis-euronav-stin-ellada.htm
Τυχαία Θέματα