Η Fitch κλυδωνίζει τις κινεζικές μετοχές - «Απογειώθηκε» η Alibaba

Οι ασιατικές αγορές διαπραγματεύθηκαν με μικτά πρόσημα την Τετάρτη (10/4), δείχνοντας να μην επηρεάζονται από την υποβάθμιση της αξιολόγησης της Κίνας από την Fitch, η οποία προκάλεσε ένα ήπιο εγχώριο sell-off. Ωστόσο, ο οίκος, σύμφωνα με τους αναλυτές, δεν έλαβε υπόψη τις μελλοντικές επιδόσεις της οικονομίας.

Η Fitch επιβεβαίωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Κίνας σε «A+», παρόλο που οι προοπτικές (outlook) υποβαθμίστηκαν σε αρνητικές και προέβλεψε

ότι η οικονομική ανάπτυξη φέτος θα επιβραδύνει. Παράλληλα, οι επενδυτές ρευστοποίησαν εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,96% στις 3.019,32 μονάδες και ο Shenzhen Component διολισθαίνει 2,12% στις 9.248,59 μονάδες.

Από την άλλη πλευρά, το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε απότομα λόγω των ισχυρών κερδών του τεχνολογικού κολοσσού Alibaba. Ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,57% στις 17.093 μονάδες, καταγράφοντας την καλύτερη ημερήσια επίδοση στην Ασία, σε υψηλό σχεδόν ενός μήνα, με τις τεχνολογικές μετοχές να ξεχωρίζουν.

Η Alibaba «εκτινάχθηκε» κατά 3,6% και ήταν από τους μεγάλους κερδισμένους στον δείκτη. Ανακοίνωσε επίσης έναν ακόμη γύρο απότομων μειώσεων τιμών στην επιχειρηματική της δραστηριότητα στο cloud. Πρόκειται για την τρίτη μείωση μέσα σε 12 μήνες και στοχεύει κυρίως στην κεφαλαιοποίηση της αυξανόμενης ζήτησης για υπολογιστική ισχύ στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Nikkei δοκίμασε ξανά τις 40.000 μονάδες, με τη διολίσθηση του γεν να παρέχει ώθηση στον δείκτη. Ωστόσο, η περίπτωση περαιτέρω αδυναμίας του ιαπωνικού νομίσματος θα μπορούσε να οδηγήσει τις αρχές να παρέμβουν, ειδικά εάν το γεν «σπάσει» το όριο των 152 γεν ανά δολάριο. Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Nikkei οπισθοχώρησε κατά 0,49% στις 39.565,50 μονάδες.

Ο ASX 200 στην Αυστραλία είχε επίσης από τις υψηλότερες αποδόσεις μεταξύ των ασιατικών μετοχών την Τετάρτη, σημειώνοντας άνοδο 0,26% στις 7.844,80 μονάδες λόγω της ενίσχυσης του κλάδου των εξορύξεων. Οι μεγάλες μεταλλευτικές εταιρείες, BHP Group και Rio Tinto, οι οποίες είναι επίσης από τις μεγαλύτερες μετοχές του ASX, κινήθηκαν ανοδικά κατά 1% και 1,7%, αντίστοιχα.

Κλειστές παρέμειναν οι αγορές της Νότιας Κορέας, καθώς η χώρα προσέρχεται στις κάλπες για να εκλέξει το επόμενο κοινοβούλιο.

#ασιατικά_χρηματιστήρια
Keywords
Αναζητήσεις
i-fitch-klydonizei-tis-kinezikes-metoches---apogeiothike-i-alibaba.htm
Τυχαία Θέματα