Η Hochtief αποχωρεί από το Eλ. Βενιζέλος

10:46 9/6/2011 - Πηγή: Reporter
Αποχωρεί από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνων η γερμανική εταιρεία Hochtief... Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, η εν λόγω εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες,
προκειμένου να πουλήσει το μερίδιο της τάξεως του 40% που κατέχει στο Ελ. Βενιζέλος, ενώ παράλληλα στα "σκαριά" βρίσκεται και η αποχώρησή της από ακόμα πέντε αεροδρόμια, του Σίδνεϊ, του Αμβούργου, του Ντίσελντορφ, των Τιράνων και της Βουδαπέστης.
Στόχος της Hochtief από την παραχώρηση των συμμετοχών αυτών είναι έσοδα ύψους 1,6 δισ. ευρώ (2,3 δισ. δολ.), σύμφωνα με όσα αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. Σημειώνεται επίσης ότι η γερμανική εταιρεία έχει ήδη κάνει τις πρώτες επαφές της με  Royal Bank of Scotland και Deutsche Bank να προετοιμάσουν και μια δημόσια προσφορά για το σύνολο των συμμετοχών αυτών, αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα.

Πάντως το εν λόγω δημοσίευμα των FT αποκαλύπτει και τους πιθανούς υποψήφιους αγοραστές. Πρόκειται για τη Global Infrastructure Partners, τη Fraport (η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου της Φργακφούρτης) και το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης, οι οποίες αναμένεται να καταθέσουν την προσφορά τους έως τα τέλη Ιουνίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα