Η Mediobanca διαφοροποιείται σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες

Μία διαφορετική εικόνα, σε σχέση με τους υπόλοιπους οίκους αξιολόγησης, δίνει σε νέα της έκθεση η Mediobanca αναφορικά με την πορεία των μετοχών των ελληνικών τραπεζών.

Η ιταλική επενδυτική τράπεζα μειώνει τις συστάσεις και τις τιμές-στόχους για την Εθνική Τράπεζα

και την Alpha Βank, ενώ διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση και την τιμή για την Τράπεζα Πειραιώς.

Ειδικότερα:

• Αlpha Bank: Τιμή – στόχος στα 1,70 ευρώ από 1,80 ευρώ πριν και σύσταση «neutral» από «outperform».
Εθνική Τράπεζα: Τιμή – στόχος στα 6,30 ευρώ από 6,80 ευρώ πριν και σύσταση «underperform» από «neutral» και
Τράπεζα Πειραιώς: Τιμή – στόχος αμετάβλητη στα 3,65 ευρώ και αμετάβλητη και τη σύσταση στο «neutral».

Η ιταλική τράπεζα θεωρεί ότι οι τράπεζες σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία και Πορτογαλία έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ανόδου τους και έχουν επωφεληθεί από την αύξηση των επιτοκίων, ως εκ τούτου οι επενδυτές είναι καλύτερο να στραφεί σε πιο ισχυρούς τραπεζικούς ομίλους, οι οποίοι είναι πιο ανθεκτικοί στις μειώσεις επιτοκίων.

«Οι αντίθετοι άνεμοι για τα τραπεζικά ονόματα που είναι πιο ευαίσθητα στα επιτόκια, αν και απίθανο να δείξουν τις επιπτώσεις τους πριν από το δεύτερο εξάμηνο φέτος, θα εμφανιστούν στις τιμές και τις αποτιμήσεις τους.

Τα χαμηλότερα επιτόκια απαιτούν επανατοποθέτηση. Εξαργυρώνουμε την επιβράβευση από τις θέσεις μας στην περιφέρεια, υποβαθμίζοντας τις BAMI, BPE, BPSO, AIB, ETE, BKT και BCP σε underperform (μαζί με την CABK) και την Αlpha Bank σε neutral.

Συνιστούμε long σε μεγάλους, σταθερούς ισολογισμούς, λαμβάνοντας έκθεση σε ορατές, υψηλές και βιώσιμες επιστροφές κεφαλαίου, προσανατολισμένοι στην επέκταση των P/Es και σταθερή πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους σε ένα περιβάλλον μείωσης των επιτοκίων. Οι UCG, DBK, BNP, SAN παραμένουν κορυφαίες επιλογές και προσθέτουμε την CBK αντί της HSBC», εξηγεί η Mediobanca.

#MEDIOBANCA #Alpha_Βank #Εθνική_Τράπεζα #Τράπεζα_Πειραιώς_ #επιτόκια
Keywords
Αναζητήσεις
i-mediobanca-diaforopoieitai-schetika-me-tis-ellinikes-trapezes.htm
Τυχαία Θέματα