Η Meta θα επισημαίνει το περιεχόμενο που είναι προϊόν AI

18:52 6/2/2024 - Πηγή: Reporter

Κατά τους επόμενους μήνες η Meta θα εντοπίζει και θα «επισημαίνει» τις εικόνες που έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).

«Τους επόμενους μήνες θα τοποθετούμε σήμανση στις εικόνες που δημοσιεύουν οι χρήστες στο Facebook, το Instagram και το Threads όταν ανιχνεύουμε ενδείξεις, σύμφωνες με τους κανόνες της βιομηχανίας, που δείχνουν ότι (οι εικόνες) έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης», ανακοίνωσε ο Νικ Κλεγκ,

υπεύθυνος Διεθνών Υποθέσεων της Meta.

Αν και η Meta έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή τις ετικέτες στις εικόνες που δημιουργούνται με το εργαλείο της, Meta AI, από τον Δεκέμβριο, «θέλουμε να μπορούμε να το κάνουμε και για το περιεχόμενο που δημιουργείται με εργαλεία άλλων εταιρειών», όπως οι Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney και Shutterstock, πρόσθεσε ο Νικ Κλεγκ.

«Δημιουργούμε αυτήν την ικανότητα ήδη από σήμερα και τους επόμενους μήνες θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε τις ετικέτες σε όλες τις γλώσσες στις οποίες λειτουργούν οι εφαρμογές μας».

Η ανακοίνωση της Meta γίνεται την ώρα που η εκτόξευση της γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί φόβους μήπως κάποιοι χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία αυτά για να σπείρουν το πολιτικό χάος μέσω της παραπληροφόρησης, καθώς πλησιάζουν σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις, κατά την διάρκεια της χρονιάς, σε χώρες όπου κατοικεί ο μισός πληθυσμός του πλανήτη.

Αν και ο Νικ Κλεγκ παραδέχεται ότι το σύστημα των ετικετών «δεν θα εξαλείψει τον κίνδυνο παραγωγής deepfakes, θα ελαχιστοποιήσει την διασπορά τους στα όρια αυτού που επιτρέπει σήμερα η τεχνολογία». «Δεν είναι τέλειο, η τεχνολογία δεν βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο αυτό, αλλά είναι η πιο σημαντική απόπειρα από όλες τις πλατφόρμες, μέχρι στιγμής, για να υπάρξει διαφάνεια για δισεκατομμύρια ανθρώπους στο κόσμο», σημείωσε ο Νικ Κλεγκ.

«Ελπίζω, πραγματικά, ότι εφαρμόζοντας αυτήν την πρωτοποριακή τεχνολογία, θα παρακινήσουμε και την υπόλοιπη βιομηχανία να συνεργαστεί και να προσπαθήσει να αναπτύξει τις αναγκαίες τεχνικές ρυθμίσεις», είπε ο υπεύθυνος Διεθνών Υποθέσεων της Meta, δηλώνοντας έτοιμος να μοιραστεί την τεχνολογία.

Η OpenAI, δημιουργός του ChatGPT, ανακοίνωσε, επίσης, στα μέσα Ιανουαρίου, τη λειτουργία εργαλείων για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, εκφράζοντας την πρόθεση να μην επιτρέψει την χρήση των εργαλείων ChatGPT και DALL-E 3 για πολιτικούς σκοπούς.

#Meta #τεχνητή_νοημοσύνη #AI #ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ_AI #ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ_ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα