Η NABU συνεχίζει τη συμβουλευτική στη Scandlines για βιωσιμότητα

Η δανική εταιρεία ferry boat Scandlines και η Naturschutzbund Deutschland (NABU), μια γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση αφιερωμένη στη διατήρηση της φύσης, συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία όσον αφορά την εφαρμογή της Πράσινης Ατζέντας της Scandlines.

Η NABU συμβουλεύει τη ναυτιλιακή εταιρεία πώς να επιτύχει τον στόχο της για βιώσιμη και χωρίς εκπομπές

ναυτιλία.

Η NABU είναι συνεργάτης στην υλοποίηση της Πράσινης Ατζέντας της ακτοπλοϊκής εταιρείας από το 2014.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση που η NABU θα μας συμβουλεύσει για τα περαιτέρω βήματά μας στην πορεία προς ένα μέλλον χωρίς εκπομπές. Κατά τον σχεδιασμό και την ιεράρχηση των μέτρων που λαμβάνει η Scandlines από το 2013 για να μειώσει σημαντικά τις επιχειρησιακές εκπομπές, η NABU παρέχει σημαντική βοήθεια ανεξάρτητη από την εταιρεία», σχολίασε ο Michael Guldmann Petersen, Chief Operating Office της Scandlines.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο έργο που προέκυψε από τη συνεργασία των δύο μερών είναι η μετατροπή 16 νέων thrusters για τη βελτίωση της πρόωσης του πλοίου την περίοδο 2019-2022. Αφενός, το έργο αύξησε την απόδοση πρόωσης και αφετέρου μείωσε τον υποβρύχιο θόρυβο.

Η μείωση του υποβρύχιου θορύβου βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης διαφόρων θαλάσσιων ζώων.

Επί του παρόντος, η συνεργασία επικεντρώνεται κυρίως στην κατασκευή ενός πορθμείου μηδενικών εκπομπών για τη γραμμή Puttgarden-Rødby.

Το νέο οχηματαγωγό, το οποίο έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το 2024, λέγεται ότι είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς τις μελλοντικές πτητικές λειτουργίες μηδενικών εκπομπών.

Επιπλέον, προγραμματίζονται περισσότερα κοινά έργα, σύμφωνα με το Scandlines.

Τέλος, η μέχρι τώρα συνεργασία έχει εμπνεύσει τη Scandlines να κάνει τις δραστηριότητες της εταιρείας πιο βιώσιμες, ακόμη και εκτός από τις ακτοπλοϊκές δραστηριότητες. Διάφορες εσωτερικές διαδικασίες εξετάστηκαν κριτικά. Μεταξύ άλλων, αυτό οδήγησε σε προσαρμογές όσον αφορά την αγορά και τη μείωση της χρήσης χημικών στο πλοίο.

Επιπλέον, η NABU υποστηρίζει την ακτοπλοϊκή εταιρεία στη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση στην ξηρά. Παράλληλα τα μέτρα για την προώθηση της βιοποικιλότητας στο λιμάνι του Puttgarden δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το NABU.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε τη μακροχρόνια συνεργασία μας με τη Scandlines. Οι πρόοδοι που έχουν γίνει στον τομέα της φιλικής προς το περιβάλλον λειτουργίας πλοίων, όχι μόνο σε σχέση με την προστασία του κλίματος και τον έλεγχο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά και όσον αφορά τον υποβρύχιο θόρυβο, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Scandlines λαμβάνει σοβαρά υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος», είπε ο Sönke Diesener, αξιωματικός στη πολιτική μεταφορών της NABU.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβουλεύουμε και να συνοδεύουμε τη Scandlines στην πορεία προς την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές. Η Scandlines έθεσε από νωρίς φιλόδοξους στόχους και εκπληρώνει αυτές τις ανακοινώσεις με καλές τεχνικές λύσεις που μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως πρότυπο για άλλους», πρόσθεσε.

Οι τεχνικές λύσεις που έχει εφαρμόσει μέχρι στιγμής η Scandlines μπορούν να χρησιμεύσουν ως παράδειγμα σε άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες στον επαναπροσανατολισμό τους προς πιο φιλική προς το κλίμα ναυτιλία, σύμφωνα με το δίδυμο.

NABUSCANDLINESΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
NABU,Scandlines