Η Novo Nordisk εξαγοράζει την Catalent έναντι $11,5 δισ.

16:49 5/2/2024 - Πηγή: Reporter

Η Novo Holdings, μητρική του δανέζικου φαρμακευτικού κολοσσού Novo Nordisk, θα εξαγοράσει τη φαρμακοβιομηχανία Catalent έναντι 11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο να ενισχύσει στην κάλυψη της μεγάλης ζήτησης για το δημοφιλές φάρμακο αδυνατίσματος Wegovy.

Στο πλαίσιο του deal, η Novo Nordisk θα αγοράσει τρεις τοποθεσίες πλήρωσης (fill-finish sites) της Catalent, καθώς η δανέζικη εταιρεία αγωνίζεται να καλύψει την

εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση για νεότερα ισχυρά φάρμακα απώλειας βάρους, αλλά και για διαβητικούς, όπως το Wegovy και το Ozempic.

Η Catalent είναι ο βασικός προμηθευτής Wegovy της Novo Nordisk. Η Novo αναμένει ότι η συμφωνία θα συμβάλει σταδιακά στην αύξηση του capacity από το 2026 και μετά.

Σύμφωνα με το Reuters, η Novo Holdings θα αγοράσει όλες τις εκκρεμείς μετοχές της Catalent για 63,50 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, με προσαύξηση (premium) 16,5% από την τελευταία τιμή διαπραγμάτευσης της εταιρείας.

Η δανέζικη εταιρεία θα αναλάβει επίσης τα χρέη της Catalent, ανεβάζοντας τη συνολική εταιρική αξία της συμφωνίας στα 16,5 δισ. δολάρια.

#Novo_Nordisk_AS #CATALENT #WEGOVY #OZEMPIC
Keywords
Αναζητήσεις
i-novo-nordisk-exagorazei-tin-catalent-enanti-115-dis.htm
Τυχαία Θέματα