Η SC Ports παρέχει την απαραίτητη ρευστότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας

Η South Carolina Ports (SC Ports) πέτυχε την καλύτερη χρονιά αύξησης όγκου εμπορευματοκιβωτίων στην ιστορία της το 2021, διακινώντας 2,75 εκατομμύρια TEU στους τερματικούς σταθμούς Wando Welch, North Charleston Terminal και Hugh K. Leatherman Terminal, γεγονός που αντιπροσωπεύει αύξηση 19% από το 2020 και 13% σε σχέση με το 2019.

Η SC Ports έχει επίσης σημειώσει μηνιαία ετήσια ρεκόρ εμπορευματοκιβωτίων για δέκα διαδοχικούς μήνες το 2021, από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο. Μεγάλο μέρος της αύξησης του φορτίου καθοδηγείται από τους καταναλωτές

που αγοράζουν περισσότερα αγαθά λιανικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με το λιμάνι των ΗΠΑ.

«Το 2021 ήταν μια πραγματικά καλή χρονιά για τα λιμάνια της Νότιας Καρολίνας», σχολίασε ο CEO της SC Ports, Jim Newsome. «Εν μέσω τεράστιων και συνεχιζόμενων προκλήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας, χειριστήκαμε ρεκόρ όγκου φορτίου, παρέχοντας παράλληλα χωρητικότητα και ρευστότητα στους πελάτες μας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, το λιμάνι διακίνησε 1,53 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια στις προβλήτες, τα οποία αντιστοιχούν σε εμπορευματοκιβώτια οποιουδήποτε μεγέθους, σημειώνοντας αύξηση 18% από το 2020 και αύξηση 11% σε σύγκριση με το 2019.

Οι έμφορτες εισαγωγές κινήθηκαν στα 1,29 εκατομμύρια TEU το 2021, σημειώνοντας αύξηση 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι έμφορτες εξαγωγές έφτασαν τα 814.964 TEU, αυξημένες κατά 5% από έτος σε έτος.

«Τα δύο λιμάνια της ενδοχώρας της SC Ports που εξυπηρετούνται από σιδηροδρόμους αποδείχθηκαν κρίσιμα για τη ρευστότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας», ανέφερε το λιμάνι. Το Inland Port Greer πραγματοποίησε έτος ρεκόρ με 160.234 σιδηροδρομικές μετακινήσεις, αύξηση 14% από το 2020, ενώ το Inland Port Dillon κατέγραψε 29.412 σιδηροδρομικές μετακινήσεις.

Όσον αφορά τον μήνα Δεκέμβριο, ήταν ο πιο πολυσύχναστος Δεκέμβριος στην ιστορία, με την SC Ports να διακινεί 246.198 TEU στους τερματικούς σταθμούς της.

Ταυτόχρονα, το λιμάνι των ΗΠΑ μετακίνησε 137.506 εμπορευματοκιβώτια με αναμονή στις προβλήτες, ενώ το Inland Port Greer διαχειρίστηκε 12.217 σιδηροδρομικές μετακινήσεις και το Inland Port Dillon μετακίνησε 1.490 εμπορευματοκιβώτια.

Αυτό ανεβάζει το συνολικό αριθμό TEU που έχει χειριστεί μέχρι στιγμής το οικονομικό έτος 2022, από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο, σε 1,42 εκατομμύρια, αυξημένο κατά σχεδόν 17% από έτος σε έτος, σύμφωνα με την SC Ports.

Ο Newsome είπε ότι η SC Ports παρέχει χωρητικότητα για αναπτυσσόμενους λιανοπωλητές καθώς εισαγωγές ρεκόρ λιανικής εισρέουν στο λιμάνι του Τσάρλεστον. «Επενδύοντας περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε λιμενική υποδομή, η SC Ports παρέχει στους πελάτες την απαραίτητη ρευστότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Μετά το ρεκόρ του 2021, η SC Ports αποκάλυψε σχέδια για επενδύσεις το 2022, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης 15 γερανών από πλοίο σε ακτή με ύψος ανύψωσης 47,2 μέτρων στον τερματικό σταθμό Wando Welch, επιτυγχάνοντας πλήρη αξιοποίηση της Phase One του Leatherman Terminal, ολοκληρώνοντας το Harbour Deepening Project, που ξεκινά την κατασκευή της Διατροπικής Εγκατάστασης της Ναυτικής Βάσης και του έργου φορτηγίδας στο εσωτερικό του λιμανιού, και προχωρά προς τη γρήγορη ολοκλήρωση του έργου επέκτασης Inland Port Greer.

SC PORTSεφοδιαστική αλυσίδαΡΕΚΟΡ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝλιμάνι
Keywords
Τυχαία Θέματα