Η Viva παρουσιάζει το Tap to Pay on iPhone

13:25 1/3/2024 - Πηγή: Reporter

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, η Viva.com ανακοίνωσε τη λειτουργία Tap to Pay on iPhone, με την οποία οποιοσδήποτε πραγματοποιεί συναλλαγές, μπορεί το κάνει χρησιμοποιώντας ένα iPhone, χωρίς επιπλέον εξοπλισμό, τερματικά παλαιού τύπου κτλ.

Οι συναλλαγές γίνονται πιο απλές και πιο αποτελεσματικές

από ποτέ, καθώς το Tap to Pay μέσω της εφαρμογής viva.com | Terminal επιτρέπει στις επιχειρήσεις να λαμβάνουν ανέπαφες πληρωμές εύκολα και γρήγορα.

Η Viva.com είναι από τους πρώτους acquirers με τους οποίους η Apple λάνσαρε το Tap to Pay on iPhone στην Ευρώπη, με την υπηρεσία να είναι ήδη διαθέσιμη σε Αγγλία, Ολλανδία και Γαλλία, πέραν της Ελλάδας. Στη Γαλλία, μάλιστα, η Viva είναι η πρώτη εταιρεία που αξιοποιεί το σύστημα CB (Cartes Bancaires), την πιο δημοφιλή μέθοδο πληρωμής στην τοπική αγορά. Αυτό το κατάφερε πρώτη, γιατί έχει επενδύσει στο δίκτυο των τοπικων branches, που επιτρέπουν την άμεση συνδεσιμότητα με τα τοπικά δίκτυα πληρωμών.

Όπως έγραψε ο Χάρης Καρώνης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας: «Είμαστε οι μόνοι που έχουμε την τεχνολογία Tap on Any Device, που χρεώνει ένα τοπικό σχήμα και όχι μόνο τα international schemes και αυτό γιατί έχουμε επενδύσει για 5 συνεχόμενα χρόνια, με τοπικά γραφεία σε κάθε χώρα.»

Πώς λειτουργεί;

Με μόνο ένα iPhone και τη φιλική προς τον χρήστη εφαρμογή viva.com | Terminal, κάθε επιχείρηση, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι ή σε ποιον κλάδο δραστηριοποιείται, μπορεί πλέον να δέχεται πληρωμές μέσω του Tap to Pay στο iPhone, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να πληρώνουν επί τόπου ή εν κινήσει.

Οι έμποροι πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή viva.com | Terminal από το App Store - σε iPhone XS ή νεότερο, που τρέχει την τελευταία έκδοση του iOS. Στο ταμείο, ο έμπορος απλώς θα παρουσιάζει το iPhone του στον πελάτη, ο οποίος θα πατάει ή θα κρατάει την κάρτα ανέπαφων πληρωμών ή τη συσκευή με το ψηφιακό του πορτοφόλι κοντά στο iPhone του εμπόρου. Το Tap to Pay στο iPhone χρησιμοποιεί τα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και απορρήτου του iPhone, ώστε να βοηθήσει να διατηρηθούν τα δεδομένα των επιχειρήσεων και των πελατών ιδιωτικά και ασφαλή. Κατά την επεξεργασία μιας πληρωμής, η Apple δεν αποθηκεύει αριθμούς καρτών στη συσκευή ή σε διακομιστές της Apple.

#Viva #Apple #TAP_TO_PAY #iPhone #Ανέπαφες_συναλλαγές #πληρωμές
Keywords
Τυχαία Θέματα