Η δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ, οι διαθέσεις του Σαμαρά και η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Δημοσκοπικά ο Μητσοτάκης και η ΝΔ φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να «τσιμπάνε» μετά την κάμψη των προηγούμενων μηνών και προφανώς το ζήτημα είναι αν η τάση αυτή θα επιβεβαιωθεί στην κάλπη της 9ης Ιουνίου ή αν θα υπάρξουν εκπλήξεις διαφόρων ειδών.

Το αν η ΝΔ περάσει τον πήχυ που έβαλε

ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα και θα βρεθεί πάνω από το 33% ή όχι, είναι όμως ένα θέμα με πολυδιάστατη σημασία.

Δεν έχει να κάνει μόνο με τις εντυπώσεις και την νέα επιβεβαίωση της πολιτικής ισχύος της κυβέρνησης, αλλά είναι κάτι που παρακολουθείται με ιδιαίτερη προσοχή από ορισμένους «ενδιαφερόμενους». Μεταξύ αυτών, πρώτος τη τάξει είναι μάλλον ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έκανε και μία ακόμη δημόσια εμφάνιση την προηγούμενη εβδομάδα, με πατριωτικού περιεχομένου παρεμβάσεις και «μπηχτές».

Όπως μαθαίνω, ο πρώην Πρωθυπουργός δεν κρύβει ότι αν η ΝΔ βρεθεί κάτω από το 30% θα υπάρξει ζήτημα. Το θέμα είναι βέβαια πώς θα εκδηλωθεί το «ζήτημα» και ας μην ξεχνούμε εν όψει αυτών κάτι ακόμη.

Ότι σε λίγους μήνες θα πρέπει να αποφασίσει ο Πρωθυπουργός αν θα προτείνει και πάλι την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ή θα κοιτάξει να τακτοποιήσει και εσωκομματικές ισορροπίες. Ότι εκεί θα παίξει κάποιο ρόλο ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει και πολλή συζήτηση…

Keywords
Τυχαία Θέματα