Η Ινδονησία χαλαρώνει την απαγόρευση εξαγωγής άνθρακα

Η Ινδονησία επέτρεψε σε 14 πλοία φορτωμένα με άνθρακα να αναχωρήσουν μόλις εξασφαλίσουν επαληθεύσεις από τις αρχές εξόρυξης και μεταφορών, δήλωσε ανώτερος υπουργός τη Δευτέρα, χαλαρώνοντας την απαγόρευση εξαγωγών από τον κορυφαία χώρα εξαγωγής θερμικού άνθρακα στον κόσμο.

Η αναστολή των εξαγωγών την 1η Ιανουαρίου ήρθε αφότου η κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας PLN ανέφερε εξαιρετικά χαμηλές ποσότητες αποθέματος καυσίμου, οδηγώντας τις παγκόσμιες τιμές άνθρακα σε υψηλότερα επίπεδα την περασμένη

εβδομάδα και προκαλώντας εκκλήσεις

Η κυβέρνηση αναμένεται να διενεργήσει επανεξέταση την Τετάρτη, όπου εάν αποφασίσει να καταργήσει την απαγόρευση, θα το κάνει σταδιακά καθώς εξετάζει πώς η επανέναρξη επηρεάζει τη συμμόρφωση με τους λεγόμενους κανόνες Υποχρέωσης Εγχώριας Αγοράς (DMO), όπως ανέφερε ο Συντονιστής Υπουργός Ναυτιλίας και Επενδύσεων Luhut Pandjaitan Luhut.

Σύμφωνα με τους κανόνες DMO, οι ανθρακωρύχοι υποχρεούνται να πωλούν το 25% της παραγωγής τους στην τοπική αγορά με μέγιστη τιμή 70 $ ανά τόνο για εγχώριους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

Ο Luhut είπε ότι η κυβέρνηση θα καταλήξει σε μια νέα φόρμουλα για την τιμολόγηση, ώστε η κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, PLN να πληρώνει στην τιμή της αγοράς. Μια τέτοια φόρμουλα μπορεί να περιλαμβάνει την είσπραξη εισφοράς άνθρακα, ανέφερε η δήλωση, με τις αρχές να συζητούν το σχέδιο σε μια εβδομάδα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Ανθρακωρυχείων της Ινδονησίας Χέντρα Σινάντια δήλωσε ότι ο όμιλος εκτιμά τη χαλάρωση της απαγόρευσης εξαγωγών και θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας δήλωσε ότι είχε εξασφαλίσει 13,9 εκατομμύρια τόνους άνθρακα, αλλά θέλει 20 εκατομμύρια τόνους για να φτάσει σε επίπεδο αποθεμάτων 20 ημερών για τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της.

Ο Συντονιστής Υπουργός Ναυτιλίας και Επενδύσεων, Luhut, συμβούλεψε το PLN να αγοράζει άνθρακα απευθείας από αξιόπιστους ανθρακωρύχους. «Σταματήστε να αγοράζετε από εμπόρους που δεν κατέχουν ορυχεία και χρησιμοποιούν μακροπρόθεσμα συμβόλαια για να εξασφαλίσουν τον εφοδιασμό», είπε στη δήλωση, προτρέποντας επίσης την κρατική εταιρεία κοινής ωφέλειας να βελτιώσει την υλικοτεχνική υποδομή στα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής.

Μαρία Μπερτζελέτου

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑάνθρακαςΕΞΑΓΩΓΗ ΑΝΘΡΑΚΑΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΝΘΡΑΚΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα