Η κατανάλωση καφέ θα αυξάνεται 1%-2% ετησίως έως το 2030

Η παγκόσμια κατανάλωση καφέ είναι πιθανό να αυξηθεί κατά 1% έως 2% ετησίως μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με την εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Καφέ, Βανούσια Νογκουέιρα η οποία εκτιμά ότι θα χρειαστούν περίπου 25 εκατομμύρια περισσότερα σακουλάκια των 60 κιλών τα επόμενα οκτώ χρόνια.

«Είμαστε πιο συντηρητικοί τώρα για μια βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη», είπε η Νογκουέιρα κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Ανόι που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Καφέ-Κακάο του Βιετνάμ, αναφερόμενη σε όλα τα γεγονότα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού πληθωρισμού στην

Ευρώπη. Η προηγούμενη πρόβλεψη του ICO ότι η παγκόσμια κατανάλωση θα αυξάνεται κατά 3,3% ετησίως κατά μέσο όρο τις επόμενες τέσσερις έως πέντε δεκαετίες ήταν υπερβολικά «αισιόδοξη», πρόσθεσε.

Η παγκόσμια βιομηχανία θα φτάσει σε ισορροπία στην προσφορά και τη ζήτηση καφέ τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια, από το τρέχον έλλειμμα, είπε επίσης η Νογκουέιρα σε συνέντευξή της στο Bloomberg.

Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους κόκκους arabica και robusta, αλλά οι αυξήσεις στην παραγωγή και τη ζήτηση robusta θα είναι υψηλότερες, είπε. Οι παραδοσιακοί παραγωγοί arabica προσπαθούν να καλλιεργήσουν robusta εν μέσω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ενώ οι ψήστες προσπάθησαν επίσης να προσθέσουν πιο φθηνή robusta στα μείγματά τους. «Εάν έχετε robusta με υψηλότερη ποιότητα, οι καταναλωτές δεν θα αισθανθούν μεγάλη διαφορά στα μείγματα», επεσήμανε.

Πολλές αγορές αναζητούν εκλεκτή robusta, είπε ακόμα στο ίδιο συνέδριο την Κυριακή. Το Βιετνάμ ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του για να επεκταθεί στην παραγωγή robusta υψηλής ποιότητας «πολύ καλά», είπε, υπενθυμίζοντας την έκπληξή της που δοκίμασε τρία σετ «πολύ καλών» φλιτζανιών καφέ κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης μια μέρα νωρίτερα με μια ομάδα διεθνών καλεσμένων σε ένα κατάστημα καφέ που ανήκει στον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα καφέ της χώρας, την Vinh Hiep Co.

Το ICO δεν βλέπει την παγκόσμια κυριαρχία του Βιετνάμ στις εξαγωγές robusta να πλήττεται από την αυξημένη παραγωγή κονίλων στη Βραζιλία, επειδή η επιπλέον παραγωγή είναι για να προμηθεύσει τη βιομηχανία διαλυτών καφέδων της νοτιοαμερικανικής χώρας, τη μεγαλύτερη στον κόσμο, σύμφωνα με τη Νογκουέιρα.

Είπε ότι τα έθνη που καλλιεργούν καφέ πρέπει να ενισχύσουν την κατανάλωση στο εσωτερικό για καλύτερες τιμές και οφέλη για τις οικονομίες τους.

Το Βιετνάμ βλέπει την εγχώρια κατανάλωση καφέ να αυξάνεται κατά 5% έως 10% τα επόμενα χρόνια, από τους σημερινούς 300.000 τόνους, που περιλαμβάνει 170.000 τόνους που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή στιγμιαίου καφέ, δήλωσε ο Ντο Χα Ναμ, αντιπρόεδρος της ένωσης καφέ της χώρας, κατά τη διάρκεια του ίδιου συνεδρίου.

Ο Ναμ, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του ομίλου Intimex του κορυφαίου φορτωτή της χώρας, προέβλεψε πτώση των αποστολών από το Βιετνάμ το 2022-23 λόγω της χαμηλότερης παραγωγής και των ασήμαντων μεταφερόμενων αποθεμάτων από την προηγούμενη σεζόν.

καφέςΝΟΓΚΟΥΕΙΡΑICOΒιετνάμ
Keywords
Τυχαία Θέματα