Η Κίνα αναστέλλει τις πωλήσεις LNG σε ξένους αγοραστές

Η Κίνα ζήτησε από τους κρατικούς φορείς φυσικού αερίου να σταματήσουν να μεταπωλούν LNG σε αγοραστές στην Ευρώπη και στην Ασία, προκειμένου να εξασφαλίσει τον δικό της εφοδιασμό για τον δύσκολο χειμώνα που πλησιάζει.

Ειδικότερα, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας ζήτησε από την PetroChina Co, τη Sinopec και την Cnooc Ltd να διατηρήσουν τα χειμερινά φορτία για οικιακή χρήση, ανέφερει το Bloomberg.

Η

παραπάνω είδηση έρχεται καθώς οι εισαγωγείς LNG της Κίνας επιδιώκουν να παραμείνουν εκτός της αγοράς spot για τον φετινό χειμώνα, καθώς η αύξηση της ζήτησης έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2002, πράγμα που σημαίνει ότι ο κορυφαίος εισαγωγέας LNG στον κόσμο πιθανότατα θα αποφύγει να ανταγωνιστεί την Ευρώπη που πλήττεται από την κρίση για προμήθειες.

Μεταξύ άλλων, σήμερα (17/10) οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η χώρα θα αυξήσει κατά πολύ την ικανότητά για προμήθεια ενεργειακών προϊόντων και βασικών αγαθών επαναλαμβάνοντας μια πολιτική σταθεροποίησης των τιμών των πρώτων υλών και διασφάλισης των προμηθειών.

LNGΠεκίνοπρομήθειεςBloombergΕνέργειαΕυρώπηΑΣΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα