Η κυβέρνηση... διορθώνει τον Βορίδη: Μέχρι Τρίτη η συνάντηση Μητσοτάκη-αγροτών

21:48 8/2/2024 - Πηγή: Reporter

Μέσα σε διάστημα λίγων ωρών η κυβέρνηση έδωσε πολλές διαφορετικές πληροφορίες σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες. Αρχικά, ειπώθηκε πως θα γίνει τη Δευτέρα (12/2), στη συνέχεια ο Μάκης Βορίδης είπε πως θα υπάρξει μία μικρή αναβολή για "να ωριμάσουν" οι συνθήκες και λίγα λεπτά αργότερα κυβερνητικές πηγές έκαναν "διόρθωση", λέγοντας πως η συνάντηση θα γίνει "το αργότερο την Τρίτη (13/2)".

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, αναίρεσε το απόγευμα της Πέμπτης (8/2) την αναγγελία της συνάντησης που είχε γίνει λίγες ώρες νωρίτερα από τον κυβερνητικό

εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

«Ελήφθη η επιστολή των αγροτών και ο πρωθυπουργός όπως έχουμε πει, είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα», είπε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «περιμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει, ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι και ποιους θα εκπροσωπούν».

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, ο Μάκης Βορίδης "μπέρδεψε" λίγο τα δεδομένα.

«Προϋπόθεση του διαλόγου με τους αγρότες είναι οι ανοιχτοί δρόμοι. Το ποτήρι είναι μισογεμάτο, όλοι θέλουμε να βρούμε λύσεις» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Ο κ. Βορίδης είπε ακόμα ότι δεν θα γίνει τη Δευτέρα η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό, καθώς πρέπει να προσδιοριστεί η σύνθεση της αντιπροσωπείας και «να ωριμάσουμε αυτά που σκεφτόμαστε για τους αγρότες».

«Από από πλευράς κυβέρνησης θέλουμε να ωριμάσουν αυτά που σκεφτόμαστε για την συνάντηση και το τι θέλουμε να συζητήσουμε με τους αγρότες», είπε ο υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας ακόμα ότι «ορισμένα από τα αιτήματα των αγροτών δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν και το γνωρίζουν και οι ίδιοι, όπως οι αποζημιώσεις στο 100%».

Επιπλέον, πρόσθεσε πως υπάρχουν αιτήματα θεσμικά και πολιτικά, όπου υπάρχει συναντίληψη αλλά μένει να εξειδικευτούν, όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις και η επαναδιαπράγματευση της ΚΑΠ.

Λίγα μόλις λεπτά αργότερα κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να δώσουν διευκρινίσεις.

Συγκεκριμένα σημειώνουν πως το επιτελείο του πρωθυπουργού μπορεί να είναι έτοιμο ωστόσο, εάν οι αγρότες δεν είναι, τότε η συνάντηση θα πρέπει να μετατεθεί. Στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν από τους αγρότες να ενημερώσουν για τη σύνθεση της επιτροπής τους. Το ραντεβού είχε αρχικά τοποθετηθεί Δευτέρα απόγευμα, όταν θα γυρίσει από το Βελιγράδι ο πρωθυπουργός, και όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, εάν δεν γίνει Δευτέρα απόγευμα η συνάντηση, θα γίνει Τρίτη πρωί.

#αγροτες #Μητσοτακης #Βορίδης #αιτήματα
Keywords
Αναζητήσεις
i-kyvernisi-diorthonei-ton-voridi-mechri-triti-i-synantisi-mitsotaki-agroton.htm
Τυχαία Θέματα