Η Ολλανδία σχεδιάζει να τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού LNG

Τον τερματισμό των εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τη Ρωσία σχεδιάζει να τερματίσει η ολλανδική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Rob Jetten, η Ολλανδία σταμάτησε να υπογράφει νέες συμβάσεις για εισαγωγές LNG

από τη Ρωσία φέτος.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει ρωσική ορυκτή ενέργεια στο σύστημά μας, το έχουμε πετύχει όσον αφορά τον άνθρακα, το φυσικό αέριο μέσω αγωγών και το πετρέλαιο», δήλωσε ο Jetten, ενώ πρόσθεσες ότι «έχουμε πολλές συνομιλίες με τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις, για τη σταδιακή κατάργηση των προϋπαρχουσών συμφωνιών LNG».

Η απόφαση της Ολλανδίας θα αφορά τόσο για τις συμβάσεις spot όσο και τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις.

Η Ολλανδία εξακολουθεί να εισάγει ρωσικό LNG μέσω παλαιότερων συμβάσεων που έχουν υπογραφεί πριν από το 2023, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% των συνολικών εισαγωγών της χώρας. Φέτος, ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού LNG στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων που συγκέντρωσε το Bloomberg.

ΟλλανδίαLNGΡωσίαεξαγωγές
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα