Η συγκινητική ανάρτηση του Πύρρου Δήμα για τη σύλληψη Μπελέρη

Ο Πύρρος Δήμας έχει ζήσει από πρώτο χέρι την κατάσταση στη Χειμάρρα και γνωρίζει καλά την ιστορία από την εποχή του Χότζα, αλλά και αργότερα. Η γνώμη του σχετικά με τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη έχει ασφαλώς ξεχωριστή αξία.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολίασε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter τις δυσάρεστες εξελίξεις.

Συγκεκριμένα

έγραψε:

"Κάποιοι είχαμε τη βαριά και σκοτεινή μοίρα να μεγαλώσουμε με το φόβο των συνεπειών της ελευθερίας του λόγου και υπο τη συνεχή παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Σήμερα, αρνούμαστε να σκύψουμε το κεφάλι σε συμπεριφορές που πληγώνουν τη δημοκρατία και τραυματίζουν το κράτους δικαίου". {https://twitter.com/Pyrros_Dimas/status/1657047919130816514} Να προσθέσουμε πως σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Πύρρος Δήμας είχε κάνει μία ιστορική αναδρομή σχετικά με τους Έλληνες της Χειμάρρας, τη στάση που έχουν τηρήσει, αλλά και το πώς η Αλβανία τούς αντιμετωπίζει διαχρονικά. Ο Πύρρος είχε συγκεκριμένα τονίσει: "Οπως πολλοί ξέρουν, η Χειμάρρα ήταν το προπύργιο του Ελληνισμού. Ποτέ δεν αναγνώρισε η εποχή Χότζα τους Χειμαρριώτες ως Ελληνες. Το 1944, όταν έγιναν οι πρώτες εκλογές της Αλβανίας, οι Χειμαρριώτες αποφάσισαν να μην πάει κανένας να ψηφίσει, γιατί θεωρούσαν τον εαυτό τους Ελληνες. Από εκεί και πέρα, το καθεστώς Χότζα φυλάκισε, σκότωσε, τρομοκράτησε και ποτέ δεν αποδέχθηκε η Αλβανία τη Χειμάρρα ως μειονοτική ζώνη. Ούτε μετά η δημοκρατική Αλβανία αναγνώρισε ως μειονοτική ζώνη τη Χειμάρρα".ΧΕΙΜΑΡΡΑΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣΑΛΒΑΝΙΑΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα