Η σύλληψη του Sam Bankman-Fried…ηρεμεί την αγορά-Προς $18.000 το Bitcoin

Κέρδη καταγράφουν τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Τετάρτη (14/12), καθώς η σύλληψη του Sam Bankman-Fried στις Μπαχάμες και η επακόλουθη αποσφράγιση ενός κατηγορητηρίου στις ΗΠΑ κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της FTX φαινομενικά ηρεμεί την αγορά.

Το Bitcoin έφτασε πρόσφατα σε υψηλό ενός μήνα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

και η κυριαρχία του έναντι των altcoins έχει αγγίξει το 41%. Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα προσπαθεί πλέον να φτάσει τα 18.000 δολάρια.

Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία κινούνται γενικά ανοδικά, καθώς οι traders αναμένουν ότι η Fed θα επιβραδύνει τις αυξήσεις των επιτοκίων που έχει ρίξει στη μάχη κατά του πληθωρισμού.

«Αυτό είναι το κύριο έναυσμα για την αύξηση των τιμών», δήλωσε στο CoinDesk ο Ράφαελ Κιμ, ο ιδρυτής της κρυπτογράφησης VC Reframe με έδρα τη Σεούλ. Η Κιμ είπε ότι ο χαμηλότερος από το αναμενόμενο ΔΤΚ ήταν ανακούφιση για πολλούς traders, οι οποίοι χτίζουν μια επενδυτική αφήγηση μετά την FTX.

Τα στοιχεία από την CoinGlass δείχνουν ότι οι traders που κατείχαν θέσεις short αντιμετώπισαν τεράστια πίεση ρευστοποίησης τις τελευταίες 24 ώρες. Συνολικά, έχουν ρευστοποιηθεί θέσεις 119,51 εκατομμυρίων δολαρίων, με το 83% από αυτές να είναι shorts.

Επίσης, τα στοιχεία του Nansen δείχνουν ότι η καθαρή ροή στη Binance αντιστράφηκε θετικά τις τελευταίες 24 ώρες στα 715 εκατομμύρια δολάρια. Κατά τη διάρκεια της Τρίτης, η εκροή έφτασε σχεδόν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω και της είδησης ότι το ανταλλακτήριο ανέστειλε προσωρινά τις αναλήψεις USDC.

Ο Changpeng «CZ» Zhao, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance, ανάρτησε στο Twitter ότι χαιρετίζει το «stress test» και πρότεινε ότι όλα τα κεντρικά ανταλλακτήρια θα πρέπει να κάνουν παρόμοια τακτικά τεστ. Αν και το ανταλλακτήριο δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα ρευστότητας αυτή τη στιγμή, ο CZ έχει προειδοποιήσει το προσωπικό να περιμένει «ταραγμένες εποχές».

Τα δεδομένα από τη Nansen δείχνουν ότι η Binance έχει επί του παρόντος αποθεματικά 57,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το OKX, το επόμενο ανταλλακτήριο στη λίστα, έχει αποθέματα 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το Crypto.com, τρίτο, έχει αποθέματα 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στο στρατόπεδο της FTX, ο Sam Bankman-Fried κρίθηκε προφυλακιστέοςSam Bankman-Fried κρίθηκε προφυλακιστέος από δικαστήριο στις Μπαχάμες, με το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει να είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Bitcoin ενισχύεται 2,34% στα 17.878,46 δολάρια, ενώ το Ethereum ανεβαίνει 2,67% στα 1.330,46 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana κερδίζει 6,53% στα 14,16 δολάρια, ενώ το Cardano σημειώνει άνοδο 1,08% στο 0,31166700 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 3,09% στα 5,32 δολάρια, το Dogecoin ανεβαίνει 0,71% στο 0,09105302 δολάριο και το Shiba Inu ενισχύεται 0,52% στο 0,00000920 δολάριο.

κρυπτονόμισμακρυπτονομίσματαethereumBitcoin
Keywords
Τυχαία Θέματα