Η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν φέρνει συμφωνία για το προσφυγικό

Καθώς το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ολοκληρώνεται, κυβερνητικές πηγές κάνουν έναν πρώτο απολογισμό και σημειώνουν πως στον απόηχο της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αρχίσει να διαφαίνεται μία ελληνοτουρκική συμφωνία για το προσφυγικό.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στον οδικό χάρτη που συμφωνήθηκε ορόσημο είναι η σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου

εκεί θα γίνουν προσπάθειες για υπογραφή σχετικών συμφωνιών.

Μία σημαντική συμφωνία που θα μπορούσε με βάση τα δεδομένα να επιτευχθεί εκείνη την ημερομηνία αφορά το μεταναστευτικό/ προσφυγικό.

"Φαίνεται να ωριμάζει μια τέτοια συμφωνία", αναφέρουν από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού και σημειώνουν πως σε μία πρώτη ανάγνωση έχει προσανατολισμό τη μείωση των ροών αλλά και την πιο λειτουργική σχέση για τον αντιμετώπιση του προβλήματος.

"Στο προσφυγικό μπορούμε να αναπτύξουμε έναν διάλογο για το πως μπορεί να βοηθήσει η Τουρκία εντός ευρωπαϊκού πλαισίου", σημειώνουν και προσθέτουν πως «πρέπει να μιλάνε όλοι οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί, αλλά και τα λιμενικά μας».

Αναφορικά με το θέμα της συνεχιζόμενης προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη οι ίδιες πηγές επιβεβαίωναν ότι το ζήτημα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Αθήνα.

ΜητσοτακηςΕρντογάνΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑΕλληνοτουρκικάΠροσφυγικό
Keywords
Αναζητήσεις
i-synantisi-mitsotaki--erntogan-fernei-symfonia-gia-to-prosfygiko.htm
Τυχαία Θέματα