Η θέση της ΕΕ για την «επόμενη μέρα» στη Γάζα

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο επικεφαλής εξωτερικών υποθέσεων του μπλοκ Ζοζέπ Μπορέλ ταξίδεψαν στη Μέση Ανατολή το Σαββατοκύριακο και τόνισαν την ανάγκη για μια μακροπρόθεσμη επίλυση της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς.

Τάχθηκαν ενάντια σε επανακατάληψη και αναγκαστική μετακίνηση, ενώ κατέθεσαν σχέδιο ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τόνισαν επίσης ότι το Ισραήλ και η Χαμάς δεν πρέπει να παραμείνουν στη Γάζα και ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να αναλάβει τα ηνία

ενώ θα κινηθεί προς μια λύση δύο κρατών.

Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε διαφορετικά η κρίση θα συνεχίσει να αντηχεί σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Μπορέλ, ο οποίος θα ενημερώσει τη Δευτέρα τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ μετά το ταξίδι του στην Ιορδανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπορέλ βρέθηκε χθες στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, η οποία ήταν ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, τον πρωθυπουργό Μοχάμαντ Σταγιέχ, καθώς και τον υπουργό Εξωτερικών Ριάντ αλ Μαλίκι.

Μόνον η Παλαιστινιακή Αρχή μπορεί να κυβερνήσει την Γάζα όταν τελειώσει ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ.

#Γάζα #Παλαιστίνη #ΕΕ
Keywords
Αναζητήσεις
i-thesi-tis-ee-gia-tin-epomeni-mera-sti-gaza.htm
Τυχαία Θέματα