Ηχητικό ντοκουμέντο «στριμώχνει» τον Τραμπ για τα απόρρητα έγγραφα

Το CNN παρουσίασε ηχογραφημένο αρχείο από μία συνάντηση που είχε ο Ντόναλντ Τράμπ το 2021 στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ και στην οποία συζητά για την κατοχή απόρρητων εγγράφων τα οποία δεν αποχαρακτήρισε.

Η ηχογράφηση περιλαμβάνει νέες λεπτομέρειες από τη συνομιλία και είναι ένα κρίσιμο αποδεικτικό στοιχείο στην κατηγορία του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ κατά του Τραμπ για κακή διαχείριση απόρρητων πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης μιας στιγμής που ο Τραμπ φαίνεται να δείχνει κρατούσε ένα μυστικό έγγραφο

του Πενταγώνου με σχέδια για επίθεση στο Ιράν.

«Αυτά είναι τα χαρτιά», λέει ο Τραμπ στην ηχογράφηση, ενώ συζητά τα σχέδια επίθεσης του Πενταγώνου, ένα απόσπασμα που δεν περιλαμβανόταν στο κατηγορητήριο.

Στη δίλεπτη ηχογράφηση, ο Τραμπ και οι βοηθοί του αστειεύονται επίσης με τα email της Χίλαρι Κλίντον, αφού ο πρώην πρόεδρος είπε ότι το έγγραφο ήταν «μυστικές πληροφορίες».

Οι δηλώσεις του Τραμπ στην ηχογράφηση, λέγοντας «αυτά είναι τα χαρτιά» και αναφερόμενος σε κάτι που αποκαλεί «άκρως εμπιστευτικό» και φαίνεται να δείχνει σε άλλους στην αίθουσα, θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τους ισχυρισμούς του πρώην προέδρου σε συνέντευξη που έδωσε την περασμένη εβδομάδα στον Bret του Fox News. Baier ότι δεν είχε κανένα έγγραφο μαζί του.

«Δεν υπήρχε έγγραφο. Ήταν ένας τεράστιος όγκος χαρτιών και οτιδήποτε άλλο μιλούσε για το Ιράν και άλλα πράγματα», είπε ο Τραμπ στο Fox. «Και μπορεί να κρατήθηκε ή όχι, αλλά αυτό δεν ήταν έγγραφο. Δεν είχα έγγραφο, από μόνο του. Δεν υπήρχε τίποτα να αποχαρακτηριστεί. Αυτά ήταν ιστορίες εφημερίδων, ιστορίες περιοδικών και άρθρα».

Ο Τραμπ δήλωσε αθώος νωρίτερα αυτό το μήνα σε 37 κατηγορίες που σχετίζονται με τον εικαζόμενο λάθος χειρισμό απόρρητων εγγράφων που φυλάσσονταν στο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

ΤραμπΗΠΑΔικαιοσύνη
Keywords
Αναζητήσεις
ichitiko-ntokoumento-strimochnei-ton-trab-gia-ta-aporrita-engrafa.htm
Τυχαία Θέματα