ifo: Λιγότερες ελλείψεις στη γερμανική βιομηχανία τον Οκτώβριο

Στη γερμανική βιομηχανία παρατηρείται σημαντική μείωση των ελλείψεων υλικών, σύμφωνα με την έρευνα του Ifo Institute.

Πιο συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο, το 18,2% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ελλείψεις, έναντι 24,0% τον Σεπτέμβριο.

«Τα πράγματα έχουν επιστρέψει σχεδόν στα προ κρίσης επίπεδα», λέει ο Klaus Wohlrabe, επικεφαλής των ερευνών του ifo. «Οι εταιρείες θα πρέπει να προετοιμαστούν τώρα για μελλοντικές ελλείψεις, να διαφοροποιήσουν τις αλυσίδες

εφοδιασμού τους και να αυξήσουν τα επίπεδα αποθεμάτων».

Ο κλάδος με τις περισσότερες εταιρείες που ανέφεραν εμπλοκές στον εφοδιασμό εξακολουθούσε να είναι ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ωστόσο, το ποσοστό των εταιρειών που αναφέρουν εμπλοκές, μειώθηκε απότομα, από 53,3% σε 36,8%.

Σε όλους τους άλλους κλάδους, το ποσοστό είναι κάτω από 30%, και στις περισσότερες περιπτώσεις ακόμη και κάτω από 20%. Μεταξύ των κατασκευαστών μηχανημάτων και εξοπλισμού και των κατασκευαστών ηλεκτρικού εξοπλισμού, περίπου ένας στους τέσσερις ανέφερε συμφόρηση στον εφοδιασμό.

Η κατάσταση έχει χαλαρώσει σχεδόν εξ ολοκλήρου στη βιομηχανία χαρτιού (0%), μεταξύ των εταιρειών εκτύπωσης (1,1%) και μεταξύ των κατασκευαστών ποτών (1,4%).

Τα προβλήματα εφοδιασμού στον τομέα της βιομηχανίας κορυφώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021, όταν το 82,4% των εταιρειών το ανέφεραν ως πρόβλημα.

#ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ_ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ #ΜΕΙΩΣΗ_ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ #υλικά
Keywords
Τυχαία Θέματα