Ινδία: Δημιουργία 100 τερματικών σταθμών φορτίου σε τρία χρόνια

08:29 3/2/2022 - Πηγή: Reporter

Η κατασκευή νέων τερματικών σταθμών φορτίου και η προσθήκη τρένων για τη διευκόλυνση της μεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών απέκτησαν τεράστια σημασία στην ανακοίνωση του δημοσιονομικού προϋπολογισμού της Ινδίας για το 2022-23.

Η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Nirmala Sitharaman είπε ότι η Ινδία θα αναπτύξει 100 τερματικούς σταθμούς φορτίου για πολυτροπικές εγκαταστάσεις logistics κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών, ενώ πρόσθεσε ότι έως και 400 νέα

τρένα express θα δρομολογηθούν για να διευκολυνθεί η μετακίνηση επιβατών και φορτίου.

Η κυβέρνηση έδωσε επίσης έμφαση στην κατασκευή υποδομών μέσω του σχεδίου Gati Shakti του πρωθυπουργού, αυξάνοντας την κατανομή πόρων κατά περίπου 36% κατά τη διάρκεια του έτους.

Στο υπουργείο Σιδηροδρόμων δόθηκαν 18,77 δισεκατομμύρια δολάρια για το επόμενο οικονομικό έτος για ανάπτυξη υποδομών με στόχο την ανάπτυξη στη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών.

Το σχέδιο Gati Shakti θα έχει τεράστιες δαπάνες στους τομείς των οδικών, σιδηροδρόμων, αυτοκινητοδρόμων, λιμανιών και δημόσιων μεταφορών. Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τους τομείς ως επτά «μηχανές ανάπτυξης» και δήλωσε ότι οι αυτοκινητόδρομοι θα δουν μια επέκταση περίπου 25.000 χιλιομέτρων μέσα στο έτος.

Παράλληλα, ο Ινδός υπουργός σιδηροδρόμων Ashwini Vaishnaw επαίνεσε τις υψηλότερες χορηγήσεις λέγοντας ότι αυτό είναι μια συνέχεια της τάσης που λαμβάνει ο σιδηροδρομικός τομέας από το 2014.

Η οικονομική έρευνα, που δημοσιεύθηκε με αφορμή τον προϋπολογισμό, ανέφερε ότι ο μέσος χρόνος ολοκλήρωσης των πλοίων στα μεγάλα λιμάνια της Ινδίας μειώθηκε σε 56 ώρες πέρυσι από 62 ώρες το 2020.

Με την κατασκευή νέων τερματικών σταθμών φορτίου, ο κλάδος της ναυτιλίας θα δει σημαντική ώθηση και έτσι οι επιδόσεις στα λιμάνια θα βελτιωθούν σημαντικά, σύμφωνα με τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι χαιρέτησαν την απόφαση νέων τερματικών σταθμών.

Ινδίαφορτία
Keywords
Τυχαία Θέματα