ΗΠΑ-Αγορά εργασίας: Σε επίπεδα προ-πανδημίας μέχρι το επόμενο καλοκαίρι

12:33 9/8/2021 - Πηγή: Reporter

Η Αμερικάνικη αγορά εργασίας αναμένεται να αναρρώσει με μία ταχύτητα 500,000 θέσεων εργασίας ανά μήνα προκειμένου να φτάσει στα επίπεδα προ-πανδημίας μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, δήλωσε ο Πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ.

“Δεν είναι εύκολο να προσθέσουμε ένα εκατομμύριο δουλειές σε ένα μήνα” είπε ο Μπούλαρντ σε μία συνέντευξη.

Η επιστροφή στα επίπεδα προ-πανδημίας μέχρι το επόμενο καλοκαίρι

θα βοηθήσει τη Fed να πετύχει τους στόχους της σχετικά με τα επιτόκια. Ο Μπούλαρντ τόνισε ότι υποστηρίζει την μείωση αγορών αγαθών προκειμένου να μπορέσει η Fed να αυξήσει τα επιτόκια του χρόνου αν χρειαστεί.

“Θα καθόμαστε εδώ το επόμενο καλοκαίρι με πληθωρισμό πολύ πάνω από τον στόχο μας και με τις δουλειές να βρίσκονται κοντά στα επίπεδα προ-πανδημίας. Αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε”.

Ο Μπούλαρντ πιστεύει ότι το πληθωριστικό σοκ που προκλήθηκε από την πανδημία θα είναι προσωρινό αλλά πιο επίμονο απ’ ότι αναμένουν κάποιοι. Ο πληθωρισμός βρίσκεται στα 3.5% ετησίως, σύμφωνα με το προτιμώμενο μέτρο του Fed. Ο Μπούλαρντ περιμένει ότι ο πληθωρισμός θα είναι 2.5% με 3% το 2022 πριν αρχίσει να πέφτει σταδιακά στο 2%.

“Θα μειωθεί αλλά όχι όσο γρήγορα όσο πιστεύουν πολλοί άνθρωποι” δήλωσε.

Όταν ρωτήθηκε πώς η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να επηρεάσει την οικονομία, ο Μπούλαρντ απάντησε ότι οι Αμερικάνοι καταναλωτές έχουν συνηθίσει να δουλεύουν και να καταναλώνουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επισήμανε ότι ενώ τον περασμένο χειμώνα τα κρούσματα ήταν πολύ υψηλά, η οικονομική ανάπτυξη παρέμεινε θετική.

“Έχει υπάρξει μεγάλη προσαρμοστικότητα μέχρι τώρα η οποία έχει οδηγήσει σε καλά μακρο-οικονομικά αποτελέσματα παρά την πανδημία” δήλωσε ο Μπούλαρντ.

αγορά εργασίαςΗΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα