ΗΠΑ: Μέτρα για την προστασία του cloud από… την Κίνα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προτείνει να απαιτηθεί από τις αμερικανικές εταιρείες cloud να προσδιορίζουν εάν ξένες οντότητες έχουν πρόσβαση σε αμερικανικά κέντρα δεδομένων για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε την Παρασκευή (26/1) η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο.

«Δεν μπορούμε να έχουμε μη κρατικούς φορείς ή την Κίνα ή ανθρώπους που δε θέλουμε, να έχουν πρόσβαση στο cloud

μας για να εκπαιδεύσουν τα μοντέλα τους», δήλωσε η Ραϊμόντο σε συνέντευξή της στο Reuters. «Χρησιμοποιούμε ελέγχους εξαγωγών στα τσιπ», σημείωσε. «Αυτά τα τσιπ βρίσκονται σε αμερικανικά κέντρα δεδομένων cloud, οπότε πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο και αυτής της οδού, για την πρόληψη πιθανής κακόβουλης δραστηριότητας».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν λαμβάνει μια σειρά μέτρων για να εμποδίσει την Κίνα να χρησιμοποιήσει αμερικανική τεχνολογία για την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς ο συγκεκριμένος τομέας εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια.

Ο προτεινόμενος κανονισμός «γνωρίστε τον πελάτη σας» δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή και θα δημοσιευθεί επίσημα τη Δευτέρα. «Πρόκειται για μια μεγάλη υπόθεση», δήλωσε η Ραϊμόντο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες «προσπαθούν όσο πιο σκληρά μπορούν να αρνηθούν στην Κίνα την υπολογιστική ισχύ που χρειάζεται για να εκπαιδεύσει τα δικά της μοντέλα (τεχνητής νοημοσύνης), αλλά τι ωφελεί αυτό αν το παρακάμψουν και χρησιμοποιήσουν το δικό μας cloud για να εκπαιδεύσουν τα μοντέλα τους;» είπε.

Τον περασμένο μήνα, η Ραϊμόντο δήλωσε ότι το εμπόριο δε θα επιτρέψει στη Nvidia «να στείλει τα πιο εξελιγμένα, υψηλότερης επεξεργαστικής ισχύος AI chips της, τα οποία θα επέτρεπαν στην Κίνα να εκπαιδεύσει τα μοντέλα της».

Η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί για την εθνική ασφάλεια, καθώς η Κίνα αναπτύσσει προηγμένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Έτσι, έχει λάβει μέτρα για να εμποδίσει το Πεκίνο να λάβει τις τεχνολογίες αιχμής των ΗΠΑ για την ενίσχυση του στρατού της.

Η πρόταση απαιτεί από τις αμερικανικές εταιρείες cloud computing να επαληθεύουν την ταυτότητα των αλλοδαπών προσώπων που εγγράφονται ή διατηρούν λογαριασμούς στο αμερικανικό cloud computing μέσω ενός «προγράμματος γνώριζε τον πελάτη σου ή προγράμματος αναγνώρισης πελάτη». Καθορίζει, επίσης. ελάχιστα πρότυπα για την ταυτοποίηση των αλλοδαπών χρηστών και απαιτεί από τις εταιρείες υπολογιστικού νέφους να πιστοποιούν ετησίως τη συμμόρφωση.

Η Ραϊμόντο δήλωσε ότι οι αμερικανικές εταιρείες cloud computing «θα πρέπει να έχουν το βάρος να γνωρίζουν ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι πελάτες τους που εκπαιδεύουν τα μεγαλύτερα μοντέλα, και θέλουμε να έχουμε αυτές τις πληροφορίες. Τι θα κάνουμε με αυτές τις πληροφορίες; Εξαρτάται από το τι θα βρούμε».

#ΗΠΑ #Κίνα #τεχνητή_νοημοσύνη #AI #Cloud
Keywords
Αναζητήσεις
ipa-metra-gia-tin-prostasia-tou-cloud-apo-tin-kina.htm
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Μέτρα, Κίνα,ipa, metra, kina