ΗΠΑ: Σε υψηλό έτους οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Φεβρουάριο

Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σε υψηλό ενός έτους τον Φεβρουάριο, καθώς βελτιώθηκε η προσφορά, μια εξέλιξη που σε συνδυασμό με την υποχώρηση των επιτοκίων στα στεγαστικών δανείων θα μπορούσε να στηρίξει τη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εαρινής περιόδου πώλησης.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 9,5% τον περασμένο μήνα σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό 4,38 εκατομμυρίων

μονάδων, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2023, ανακοίνωσε την Πέμπτη (21/3) η Εθνική Ένωση Μεσιτών.

Η μηνιαία αύξηση των πωλήσεων ήταν επίσης η μεγαλύτερη από τον Φεβρουάριο του 2023. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι μεταπωλήσεις κατοικιών θα μειωθούν σε ποσοστό 3,94 εκατομμυρίων μονάδων.

Να σημειωθεί, πως οι μεταπωλήσεις κατοικιών καταμετρώνται κατά το κλείσιμο ενός συμβολαίου. Οι πωλήσεις τον Φεβρουάριο πιθανότατα αντανακλούσαν τα συμβόλαια που είχαν υπογραφεί τους δύο προηγούμενους μήνες. Η ανάκαμψη σημειώθηκε παρά τη βουτιά των εκκρεμών πωλήσεων κατοικιών τον Ιανουάριο. Τα αποθέματα κατοικιών αυξήθηκαν κατά 5,9% σε 1,07 εκατομμύρια μονάδες τον περασμένο μήνα, ενώ ηταν αυξημένα κατά 10,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

«Η πρόσθετη προσφορά κατοικιών συμβάλλει στην ικανοποίηση της ζήτησης της αγοράς», δήλωσε ο Lawrence Yun, επικεφαλής οικονομολόγος του NAR.

Η προσφορά είναι πιθανό να βελτιωθεί περαιτέρω. Η κυβέρνηση ανέφερε την Τρίτη ότι η κατασκευή μονοκατοικιών αυξήθηκε σε υψηλό σχεδόν δύο ετών τον Φεβρουάριο, ενώ οι συνολικές ολοκληρώσεις κατοικιών εκτινάχθηκαν σε επίπεδο που είχε παρατηρηθεί για τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2007.

#ΗΠΑ #μεταπωλήσεις_κατοικιών #επιτόκια #ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ_ΔΑΝΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα